Endring i planer

Etter å ha mistet dronen vår, hadde vi ikke noe annet valg enn å kjøpe ny å få den sendt til Madagaskar. Takket være DHL tok ikke dette mer en 3-4dager, men å hente den ut derimot var en helt annen sak. For det første måtte vi betale over 50% skatt av den totale verdien, så måtte vi vente 2 dager før betalingen ble godkjent, for å så få beskjed om at tollvesenet streiket, og vi måtte forberede oss på forsinkelser.. Én uke etter dronen kom inn i landet fikk vi endelig hentet den ut å vi kunne fortsette ferden vår videre.

Mauritius

Vi tok en litt spontan avgjørelse på lørdag!
Etter å ha sett litt over hva det kostet oss å reise til Nosy Be både når det gjaldt penger å tid, kikket vi litt på flybilletter til nabo øya Mauritius bare for moro skyld. Ikke bare var flybillettene billigere, men flyturen tar også ¼ av tiden ettersom her går det direkte fly. Litt kjipt å måtte ofre deler av planen vi har hatt siden Desember, heldigvis reiser vi tilbake til Madagaskar om 2 uker, og vi har 10 dager vi skal tilbringe på vestkysten. Samtidig er det utrolig kult å ha muligheten å legge til ett til land!

Så nå sitter vi her da.. Dag 3 på ferieparadiset Mauritius!

Første inntrykk:

Litt rart å se så stor forskjell på velstanden her i forhold til Madagaskar. Alle bilene på veiene ser ut til å være av den nyere typen, bygningene ser nesten litt majestetiske ut, og alt er så ryddig å pent. Til og med løshundene her ser velforte ut!
Mauritius er nok ikke stedet som kommer øverst på lista for de som reiser på budsjett, Selv om det er billigere enn Norske priser, kommer det som ett lite sjokk for oss som har levd i Madagaskar i over en mnd.
Denne gangen har vi valg å bo på en av de mer turist attraktive stedene,  Grand Baie, men takket være AirBnb har vi leiet oss en koselig liten leilighet like utenfor de mest populære strøkene til en OK penge. Her har vi også alt nødvendig av kjøkkenutstyr slik at vi kan lage meste parten av maten vår selv. Derav litt mere penger til aktiviteter.

Vi har blitt enige om å spise mest mulig hjemme å heller unne oss ett måltid ute på restaurant 1-2 ganger i uken. Selv om det sitter lang inne hos en matelsker å gå glipp av så mye lokal mat!

Aktiviteter:

Er det ett sted du ønsker å bruke penger på vann-aktiviteter så må det være her.  Over alt finner du boder med operatører som ønsker å ta deg med ut å snorkle, bade med delfiner, undervannscooter, u name it! Og flaks for oss så konkurrere de med hverandre, så her er det mulighet til å presse ned prisen litt. Vi har allerede booket én dag sammen med delfinene, og èn dag øyhopping med en katamaran for rundt 1300kr for 2 personer totalt. Alt inkluderer mat og drikke! Nå gjenstår det bare å se om det er like eksotisk som det høres ut.

By |2018-07-09T19:12:39+00:00juli 9th, 2018|Alle|0 Comments

About the Author:

Hi, I am Therese. I recently quit my job to travel the world with my hubbie. I like to write about animals, living in the moment and experiences I feel alter something in my life.I like adventures, animals and living in the moment. You don't have to sacrifice the future to be able to enjoy whats in front of you, and my goal is to show people that it's possible to both.Don't hesitate to send me a message about anything that crosses your mind. I will happily provide travel tips too.

Leave A Comment