Førsteinntrykk Namibia

Namibia er ett helt fantastisk land, og vi føler allerede vi ikke har nok tid her.

Sossusvlei

Første stopp var i Sossusvlei, firehundre km sør for hovedstaden hvor vi først  startet. Her bodde vi hodd en veldig hyggelig mann via Airbnb som het Harvey. Harvey tok oss med inn i Nasjonalparken som er dekket av store flotte sand dyner.

Vi gikk til toppen av den største sanddynen som her Big Daddy. Vi angret begge ett par ganger på veien opp, da det å gå rett opp i myk sand i en rundt førti varmegrader kjentes godt på kroppen.  Men utsikten som ventet oss var vell verdt det, sand så lagt øye kunne se formet på en helt spesiell måte. Nedenfor kunne vi se den berømte Deadsvlei, helt hvit bakke som følge av tørket gjørme, som igjen sikkert virket enda hvitere ved siden av de Orange sand dynene. For mange, mange år siden var det vann her, men ingen vet sikkert når dette var , det kan være alt i fra hundre til tusenvis av år siden. Siden Namibia er ett lite befolket land, er det ingen som har hatt seg tid eller råd til å forske i disse områdene så her er det mye spekulasjoner som gjelder. Uansett er det ett helt unikt sted som bør være med på listen over steder å besøke i Namibia.

Swakopmund

Neste stop var Swakopmund, ca firehundre og ti km nord, øst fra Sossusvlei. Siden vi ikke syntes strekningen var lang nok fra før av bestemte vi oss for å kjøre en liten omvei for å besøke Cape Cross Seal reserve – Som er en av de største koloniene av seler du finner på denne planeten. Hundrevis av stinkende seler som sover, slåss, spiser og brøler. Om du har planer om å reise hi, ta det på en dag det blåser for å unngå den vonde lukta.

Swakopmund er en fin by å besøke, etter dagevis i ørkenen. Her kan du fylle opp med mat, vann, og andre forsyninger som har begynt å minke.  Men for oss som er mest opptatt av dyr holdt det med  dager her. Vi testet også ut sandboarding, altså snowboarding ned sanddynene, noe som var helt rått. Her kunne du velge mellom å stå på brett eller ligge ned, og rekorden min ned var på sekstifire km,h.

Neste stop blir Damaraland, hvor vi skal bo på en gammel elefant sti. Tror ikke elefantene går gjennom her lengre, men er lov å håpe.

By |2018-09-16T09:13:48+00:00september 15th, 2018|Alle, Dyr, Oss|0 Comments

About the Author:

Hi, I am Therese. I recently quit my job to travel the world with my hubbie. I like to write about animals, living in the moment and experiences I feel alter something in my life.I like adventures, animals and living in the moment. You don't have to sacrifice the future to be able to enjoy whats in front of you, and my goal is to show people that it's possible to both.Don't hesitate to send me a message about anything that crosses your mind. I will happily provide travel tips too.

Leave A Comment