Lever billig, men bra.

Grand Baie er kjent for sine store luksushoteller, hvite strender, og restauranter, ikke rart så mange velger å feriere her. For oss som lever på budsjett (som mange andre) er kanskje ikke ”Four Season” noe for vår lommebok, men da er det greit å vite at det finnes andre alternativer som Airbnb, og couchsurfing for de litt mer eventyrlystne. Beveger du deg litt utenfor hotspottene, kan du finne ganske bra steder å bo for en grei pris. Vi bor i én 50kvm morderne leilighet med gangavstand til nærmeste strand (3 min) og Grand Baie (15min) for 200kr natta.

Kollektiv:

Busstoppet er like utenfor døra, og etter litt research har vi funnet ut at alle bussene kjører forbi sentrum, og koster under 5kr. Så bye bye til unødvendig sløsing på taxi. Vi har allerede vært på sightseeing i Port Louis (hovedstaden) og busset rundt til forskjellige strender.

Mat:

Som jeg nevnte tidligere lager vi mesteparten av maten selv, MEN når det svermer av boder som sender ut all slags fantastiske lukter kommer du garantert til å gå på én smell, eller to, og tre. Heldigvis er ”streetfood” mye rimeligere enn å spise på restaurant. Tro meg, det er  verdt det! Så mange smaker, og så mye godt. I dag kjøpte vi noe som så ut som en pannekake, fylt med noe indisk kylling og sauser som smakte helt himmelsk. Best av alt så kostet det bare 5kr for én!! – faktisk så kan vi spise pannekaker hver dag å allikevel holde oss innafor budsjett.

Strand:

På dagtid når det er for varmt (for de fleste) å gå rundt i gatene å kikke, er jeg av typen som synes det er ok å kunne dra på stranda for å bade litt, og kanskje få litt sol på en vinterbleik kropp. Dette var visst noe jeg var alene om, Tor-Martin kjeder seg alt for lett og vil helst gå rundt å filme hele dagen. Heldigvis fant vi et kompromiss som funket for oss begge – Vi drar på stranda! (Altså… kompromisse var ikke stranden i seg selv, men at vi kunne flytte oss når jeg ville filme mer. Hilsen Tor)

Isteden for å være på samme strand i flere timer, har vi satt oss som mål å besøke flest mulig av strendene på denne øya og filme de med dronen. Som i dag f.eks. har vi besøkt 3 forskjellige strender – én aktivitet som ikke koster noe!

By |2018-07-11T19:16:40+00:00juli 11th, 2018|Alle, Mauritius|0 Comments

About the Author:

Hi, I am Therese. I recently quit my job to travel the world with my hubbie. I like to write about animals, living in the moment and experiences I feel alter something in my life.I like adventures, animals and living in the moment. You don't have to sacrifice the future to be able to enjoy whats in front of you, and my goal is to show people that it's possible to both.Don't hesitate to send me a message about anything that crosses your mind. I will happily provide travel tips too.

Leave A Comment