Ile Sainte Marie

Etter 10 dager på Maroantsetra ventet neste destinasjon, Ile Sainte Marie. For å komme oss dit måtte vi ta båten fra Maroantsetra, og helt tilbake til Toamasina siden ingen båter gikk direkte til Sainte Marie. Litt bakvendt og ekstra reisetid, men fast bestemt på å besøke øya.

Båtturen

Båten til Toamasina skulle i utgangspunktet ta 6 timer, men etter første stop ¼ på veien hadde vi allerede brukt opp de 6 timene pga båten kun hadde en funksjonell motor. Etter ca 12 timer på båten, halvveis i turen satt jeg ute på dekk med en bøtte tett til brystet,  og tenkte for meg selv at dette er helt uutholdelig! som ett resultat av den sykeste sjøen jeg har vært borti. Ikke lenge etter hørte du ett stort smell av en båt som slo så hardt mot bølgene at kapteinen valgte å snu. Han satte kurs mot den nærmeste øya, og tydeligvis har noen hørt bønnen min da denne øya het Sainte Marie.

  • Annkomst 1 dag i forkant

  • Reisetid en halvvert

  • Mange penger spart!

  • Therese og Tor fornøyd

Airbnb

Vi bruker vanligvis Airbnb til å skaffe plass å bo, da dette vanligvis er billigere og du får mer for pengene enn andre alternativer. Nok en gang er vi super fornøyd –  2 etg bungalow plassert i strandkanten, omringet av palmer, 3stk soverom – siden det kan være greit å ha litt å velge i… Alt dette for en 2000kr i 10 dager.

Vi kjører firhjuling

Dag én reiste vi inn til byen og leide oss en firhjuling, da dette er en plass vi ønsker å utforske mest mulig på egenhånd, og hadde du sett veiene vi kjører på her nede hadde du skjønt at firhjuling er ett ansvarlig valg.
Til tross for at vi allerede på dag 3 mistet vi en del av utstyret vårt (du kan lese mer om det her) leverer Sainte Marie over all forventning.

Fantastiske mennesker

Vi har blitt kjent med en hyggelig mann, Bievenue, som bor like oppe i gata her. Bievenue arrangerer båtturer; og i går tok han oss med på sightseeing rundt øya. På tur ut skimet vi noe som så ut som store bølger langt ute på havet, som viste  seg å være hvaler, noe som er ganske sjeldent på denne tiden av året. Til tross for at vi kjørte en liten trebåt med påhengs, seilte vi ut mot hvalene slik at vi fikk studere dem på nært hold!  Vi fikk også snorkle ved korallrev, og når vi kom tilbake fra båtturen ventet ett søtt lite bord med to stoler i strandkanten. Bievenue hadde avtalt med konen sin om å ordne lunsj til oss – suuper romantisk!

Jeg tror jeg snakker for oss begge når jeg sier vi er så glad vi valgte å være her i 10 hele dager!

Abonner
By |2018-06-24T16:50:26+00:00juni 23rd, 2018|Alle, Madagaskar|0 Comments

About the Author:

Hi, I am Therese. I recently quit my job to travel the world with my hubbie. I like to write about animals, living in the moment and experiences I feel alter something in my life.I like adventures, animals and living in the moment. You don't have to sacrifice the future to be able to enjoy whats in front of you, and my goal is to show people that it's possible to both.Don't hesitate to send me a message about anything that crosses your mind. I will happily provide travel tips too.

Leave A Comment