I dag vil jeg snakke om mat.

For de som kjenner meg vet at jeg er matelsker, det finnes ikke én ting jeg ikke liker (bortsett fra ingefær, der jeg er én av de 12% som bare kjenner såpesmak) Vanligvis bruker jeg å kjenne litt på savnet av Norsk husmanskost etter å ha vært på én lengre ferie, men etter ha feriert i ett land med så mange gode råvarer og fantastiske lokale retter, er det heller stikk motsatt!

Så til alle matelskere der ute, reis til Mauritius og spis deg gjennom all streetfood’en du finner.

Dholl Puri:

Ser ut som en pannekake, mer er egentlig en lefse lagt av krydret gule bønner fylt med masse godsaker, som karri, sylteagurk og en krydret tomatsaus. Å det beste av alt – De selges over alt!!!

Roti Chaud:

En favoritt hos mine smaksløker.
Minner veldig om Dholl puri, men er ett litt annen type lefse med forskjellige typer karri, chutney og sylteagurk – og selvfølgelig chili, her spiser de chili til alt til og med på frukten.

Ananas:

OMG – att en så søt liten sak kan ha så mye smak!
Ananasen her er en mindre type enn det vi er vant til, men mye søtere i smak. De selges ferdig skrelte så og si over alt, så her er det bare å gå til angrep.

Gato frire:

Frityrstekt snack laget av forskjellige grønnsaker. Disse får du også kjøpt over alt, og du får som regel med én smaksprøve eller to når du kjøper noe annet. Sundt og godt ( minus att den er badet i olje)

Kebab:

La oss ikke glemme kebaben, som foreløpig ruler på begges førsteplass. Her snakker du Baguette fylt med kebabkjøtt, grønnsaker, pommesfrites, og allslags krydderier. Toppet med majones, ketchup, og chili, masse chili. Så god at vi har spist den 3 ganger på én uke. (På ferie er alt lov)

By |2018-07-26T19:20:31+00:00juli 26th, 2018|Alle|0 Comments

About the Author:

Hi, I am Therese. I recently quit my job to travel the world with my hubbie. I like to write about animals, living in the moment and experiences I feel alter something in my life.I like adventures, animals and living in the moment. You don't have to sacrifice the future to be able to enjoy whats in front of you, and my goal is to show people that it's possible to both.Don't hesitate to send me a message about anything that crosses your mind. I will happily provide travel tips too.

Leave A Comment