Loading...
Qoalafied Prosjektet2018-04-25T13:33:11+00:00
Qoalafied logo with a Q

1 år | 3 Måneder | 6 Land

Prosjektet

Qoalafied er et prosjekt opprettet av oss (Therese  og Tor-Martin) som et resultat av å ha lyst til å reise mer enn bare en lang ferie. Med troen at vi  kunne dele reisen på en interessant måte som vil inspirere og oppmuntre andre til å reise hvor de vil i tillegg.

En av hovedgrunnene til å dokumentere og vise reisen er ikke bare fordi vi vil ha en digital fotobok men også for å inspirere andre. Måten vi gjør dette på er gjennom sosiale medier og Qoalafied hjemmeside.

Vårt mål er å inspirere andre til å reise mer, helst til destinasjoner de ikke før hadde turt. Uansett om det skulle være en kort ferie eller en lengre en. Vi vil spesielt inspirere og motivere yngre personer til å planlegge, spare og fullføre deres egen reise før man slår seg til ro med karriere og familieliv.

Så i denne teksten så får du vite Qoalafied-prosjektets opprinnelse, historie, planlegging og utførelse – med bilder, grafiske illustrasjoner og tekst. Når du er ferdiglest vil du vite alt du trenger om Qoalafied Prosjektet.

Qoalafied Forklart

I begynnelsen av planlegingen lente vi os spå idéen om å dokumentere våre turer som en stilig digital fotobok vi kunne ha resten av livet. Det gjør vi enda, men hvorfor stoppe der? Vi kom på en idé fra en tanke vi begge hadde:

«Hva om vi dokumenterte reisen på en måte som var interessant for andre mennesker å se, og kanskje det vil inspirere dem til å reise?»

Det var ut ifra denne tanken at vi utarbeidet idéen som senere ble til et stort prosjekt. Vi utvidet prosjektet og satte det ut i live. For å kunne best mulig ivareta sjelen i prosjektet måtte vi ha grunnregler som hjalp oss lage innhold som lesere faktiske ville følge. For at Qoalafied Prosjektet skulle være interessant kom vi opp med disse fire kjerneverdiene:

 • Vise det brede spekteret av følelser vi har, noe som gir materiellet vårt dybde.
 • Vi begge er lidenskapelig opptatt av dyr, derfor er vil det være mye innhold som går på møte av dyr i alle former. Gir det oss glede vil det mest sannsynlig gi andre glede, og kanskje flere kjenner mer på lysten til å reise.
 • Utforske kulturer. Vi begge elsker gode historier. Spennende samtaler som avslører forskjeller, men også likheter mellom våre kulturer, vi er alle mennesker. Dette gir prosjektet en enda større dybde.
 • Og til sist: Natur. Det ville ikke vært en reise uten å vise all den flotte naturen folk går glipp av. Vi har nydelig natur her i Norge, ingen tvil, men verden består av mye mer flott natur i tillegg.

Les mer

Formatet

Den opprinnelige ideen var å se om et produksjonsselskap følte det samme om ideen vår som vi gjør, med målet om å produsere det for TV. Etter å ha vert i kontakt med en del produksjonsselskap så vi noen utfordringer vi ikke var var så kjempebegeistret for.

 • Vi var ikke så fan av å måtte dra et filmcrew med oss på turen vår.
 • Vi likte heller ikke tanken på at noen andre skulle avgjøre hva vi skulle vise frem eller ikke.

Tanken var at om det skal vises på TV må det være innhold som viser noe vi selv brenner for å gjøre, ikke materiale som er uinspirert bare for å fylle produksjonen med mat til neste episode. Materiale vårt bør være interessant og inspirerende å følge med på, om ikke er prosjektet dødt før vi rekker første destinasjon.

Så i skrivende stund har vi gått hardt ut, og bestem oss for å gjøre det selv. Men om riktig mulighet dukker opp skal du ikke se bort i fra at vi kaster oss på.

Så du kan dele opp avgjørelsen våres i to enkle faktorer, som er basert på to fundamentale premisser vi føler er riktig for prosjektet.

 1. Vi er de som lager materialet, og om noe skulle blitt endret på hadde det ikke vert oss.
 2. Det kommer en tid hvor noen vil se prosjektet vårt for hva det er av verdi, og natur, som vi vil samarbeide med.

Så mens vi velger å følge våre kjerneverdier for å lage bra innhold som er vedt å se på, velger vi også å stole på oss selv nok til å starte dette prosjektet på egenhånd.

Dybdeforklaring.

Når vi sier vi skal utforske kulturene vi møter, mener vi å engasjere oss med menneskene som utgjør disse kulturene. Vi ønsker å forlate våre komfortsoner og delta i samtaler, utforsking og kulturspesifikke aktiviteter samtidig som vi dokumenterer dette. Vi tror også at majestetiske, vakre, -søte dyr og vakker natur er noe folk faktisk ønsker å se og lese om, i tillegg til storslått natur og gode reiseskildringer.

Vi kommer bare til å  dokumentere det vi ser på som interessant. Så enkelt er det. Er det ikke oss, vil det ikke være slik vi har forestilt det, og forestillingen av prosjektet er en av de største drivkraftene våre. Uten denne drivkraften vil prosjektet bli mer av en tyngde enn noe som vi ønsker og gleder oss til å gjøre. Kjeder vi oss når vi lager materialet, vil du kjede deg når du ser eller leser det. Så enkelt er det.

Med andre ord, Qoalafied prosjektet vil ikke være en tradisjonell ferie, det var heller aldri meningen at det skulle være det. Frykt ikke, det blir nok av tid til å slappe av, og vi slapper bedre av når vi føler vi har fortjent det!

 Bucket List

Hva vi ikke kan leve uten

Det ville ikke være et prosjekt, uten en «Bucket list»?

Denne listen er ennå ikke fullført, vi vil mest sannsynlig legge til mer før vi reiser. På grunn av at vi reiser til så mange destinasjoner som har aktiviteter i verdensklasse av det vi liker gjøre ville vi angret livet ut om vi ikke hadde gjort dem alle. Unntatt de vanlige byaktivitetene (la oss innse det, vi kan alltid reise tilbake til en by langt lettere enn vi kan komme til fjerntliggende områder), vi er villige til å prøve det meste. Så der har du det, vår bucketlist er av store ting, små ting, fantastiske ting, kanskje litt kjedelige ting (for deg), og skremmende ting.

Vi tar høyde på å gjøre alt, uansett!

Reisen

Oversikt

Vi måtte sette en tidsramme for turen. Vi ble enige om ett år og to måneder til å begynne med. Hvorfor akurat denne tidsrammen var så enkel som at det var det lengste vi kunne ta ubetalt permisjon i fra jobben. Therese gikk faktisk så langt som å si opp jobben. For øyeblikket er den nøyaktige varigheten 1 år 1 måned og 3 uker.

Vi har satt av et lengre opphold i Australia. Grunnen er at dette er ett så stort land med så mye å by påsamtidig som vi har mulighet til å jobbe der. Vi har skrevet et blogginnlegg, og en egen side om akkurat dette om du ønsker å lese mer.

I skrivende stund skal vi reise til tre land i Afrika og tre i Oceania, og ett land i Sør-Amerika.

 • Madagaskar: 2 måneder

 • Sør Afrika: 16 dager

 • Namibia: 3 uker

 • Australia: 10 måneder

 • New Zealand: 1 måned

 • Peru: 1 måned

   

Flags

Landene

Historien om hvordan de forskjellige landene ble valgt er en merkelig en. Den orginale idéen gikk ut på å dra til Australia for å jobbe og utforske landet. Så la vi til Madagaskar etter vi hadde vært i en dyrehage og sett Lemurer løpe rundt. Så slo det oss at Sør Afrika er jo like ved Madagaskar, så da kunne vi like gjerne reise en tur innom der også. Slik var de tre første landene valgt.

Hvordan kom vi på New Zealand da? Enkelt. Landet er nabolandet til Australia så det er en selvfølge å reise innom der. Deretter kom vi på at vi er jo på den andre siden av kloden, så da kan vi reise den motsatte veien hjem. Hva bedre sted å stoppe enn Peru? Fem land var satt og planleggingen var godt i gang.

Etter ca to måneder med planlegging oppdaget vi at tallet fem var et dårlig tall når du hadde en hjemmeside som var designet med tre seksjoner, som skulle ha tre bilder i hver. Dette ble en perfekt unnskyldning for å finne enda et land å dra til!

Namibia var det siste landet som ble lagt til, etter anbefalinger i fra venner som har reist mye rundt i Afrika. Det var faktisk slik at Namibia dukket opp som reisedestinasjon nummer én av alle som hadde eller ønsket å reise til Afrika, og som hadde en del kunnskap om kontinentet. Tasmania er også verd å nevne (selv om det ikke er ett eget land) Tasmania er lat til under vårt opphold i Australia. Slik ble Qoalafied prosjektets destinasjoner til. Du kan lese mer om landene under våre destinasjoner.

Destinasjoner

Hvem hadde vist at den enkle delen var å finne flyruter og priser. Faktisk var det også uhyre enkelt å finne hvilket land å dra til og hvilke datoer som passet best sammenlignet med å finne hvilke destinasjoner vi skulle dra til. Eller, kanskje mer å bestemme oss for HVILKE.

Hvert land hadde uhyre mange aktiviteter og destinasjoner! Så mye og oppleve, så mye å se! Vi valgte våre destinasjoner med omhu, prøvde å plukke ut de som hadde mest verdi for den tiden vi hadde avsatt til å være der. Det var viktig for oss og ikke planlegge stress til å selv.

Hvor mye tid

Vi lagde en enkel rutine med en enkel regel, så vi spurte oss dette spørsmålet: «Hvor mye tid trenger vi der?» og hva enn svar vi hadde så doblet vi det. I realiteten sa vi til oss selv at vi trengte en måned i Madagaskar, så med regelen vår ble det doblet og to måneder ble endelig tidsrom. For å si det sånn, så angrer vi ikke på det når vi startet å undersøke landene nærmere.

Det meste av tiden vi brukte på research er brukt på «hva vil vi utforske, se og oppleve», og dermed lage lister over stedene. Vi reduserte listen ved å sjekke hvor mange av destinasjonene som var mulig å komme til med bil eller andre transporter, og steder å bo. Dette viste seg å være vanskelig i Madagaskar, og lett i Namibia, New Zealand og Peru. Sør-Afrika har vi skaffet oss en leilighet og så kjøre dit vi ønsker.

Den mest utfordrende delen var (og er fortsatt) å sette opp hele kjørerute i Australia. Til slutt valgte vi bare et sted så langt nord som vi kunne komme, og lot google maps ta oss dit. Det hjelper å ha god tid når vi kjører, og om vi ønsker å være lenger på ett sted så kan vi det. Det er den første tanken! Å nyte Australias kyst!

Hvorfor stresse?

Erfaringen vi har gjort oss er følgende. Ikke stress med planleggingen. Med en gang du har lest deg opp om et land, brukt litt tid på å sette deg inn hva de har å by på så vet du som regel også hvilke destinasjoner og aktiviteter du har lyst til å dra til. De dukker ALLTID opp når du leser deg opp, og du blir sittende med tanken «fy fader, det der skal jeg så definetivt gjøre / dra til / se»

Skulle du være på Facebook vil du også til tider få se «hvem vil du ta med til dette stedet» klippene. Vær oppmerksom, det er en stor sjanse for at du finner et par aktiviteter og destinasjoner i disse klippene. Se på planleggingen og legg dem inn i reiseruten. Så enkelt er det faktisk.

Hobbiton
Operahouse in Sidney

Overnatting

Therese har vært en fantastisk planlegger for de fleste av våre Overnattingssteder, hvorvidt det er telt, bungalower, hytter eller et billig hyggelig vandrerhjem når det trengs. De fleste av stedene hun finner gjennom AIR BNB. Andre, må hun manuelt se etter og teknikken hennes er fantastisk. Hun søker bare opp flere byer eller lokalsamfunn i områdene rundt der vi ønsker å bo, og så søker hun dem opp. Den magien skjer når hun bare konverterer til hvilket språk de skriver og sender e-post frem og tilbake inntil vi har funnet et sted å bo. Når du er vant til AIR BNB, hoteller og nettsteder generelt, kan denne «manuelle» oppføringen virke som en glemt ferdighet –

Billig og kult

Noen av oppholdene er ekstra kule. Som en del av bungalowene i Madagaskar, telt i Namibias stor ørken, til vårt eget leide hus i Cape Town. Siden vi planla vår reise utenfor de fleste sesongene, og et halvt år på forhånd, er de fleste innkvarteringene ikke så dyre i det hele tatt. For Madagaskar, Sør-Afrika og Namibia ligger vi gjennomsnittlig på 150kr per natt for 3 og 1/2 måned. Legg merke til at dette ikke er det billigste alternativet. Og et par steder har vi unnet oss litt mer privatliv.

I Australia, New Zealand og Namibia skal vi bo i en bil med et telt for det meste av tiden. Vi skal tilbringe en god del måneder i tre forskjellige biler, og det blir ikke bedre enn å kunne ha friheten til å våkne opp ett nytt sted hver dag!

Aktiviteter

Det er veldig mange aktiviteter vi ønsker å gjøre, det kreves også en god del av budsjettet vårt. Men vi prioriterer aktiviteter fremfor luksuskomfort. Et enkelt valg for oss.Vi har planlagt å utføre det meste på egenhånd, men der det trengs profesjonelle aktører vil vi selvfølgelig bruke dem. Ingen av oss har tenkt å dykke med hvithai på egenhånd!

Når det kommer til fotturer, snorkling, surfing eller det å reise rundt i de forskjellige byene, er planen å gjøre dette helt på egenhånd. Vi har såpass god tid hele veien at det er ikke det typiske «langweekend» stresset. Som nevnt. Når det gjelder ting som strikkhopp, dykking med haier og ørkensafari kommer vi til å bruke guider eller liknende tjenester.

Betalt VS Gratis

Det er utrolig mange gratis aktiviteter vi kan gjøre. I Madagaskar bor vi mye på stranden, så fridykking og snorkling er en selvfølge. I Australia og New Zealand venter det fotturer, og flotte utsikter som ikke koster en krone. Det samme kan du si om strender, surfing og snorkling. Vi velger å legge penger i utstyr som kan brukes til aktiviteter, istedenfor å leie. Da har vi mer frihet, og kommer ikke til å bruke en formue med penger bare for å surfe, snorkle og bade en uke på ei tilfeldig strand et eller annet sted.

Ballong Safari

En av de tingene vi kanskje er mest begeistret for er Luftballong Safari i Namibia. Det og dykking med haier, og New Zealand husken. Vi antar det er de tre best best brukte penger når det kommer til aktivitetene. Aktiviteter spiller en viktig rolle i Qoalafied-prosjektet.  Heldigvis er mange av aktivitetene vi planlegger gratis. Vi vil dokumentere alt sammen, og mer.

Sparing

0
Totalt reise budsjett
0
Penger spart, hver
0
Pris på flybiletter
0
Overnatting
0
Equipment
0
Antall dager
0
Aktiviteter
0
Antall Overnattingsteder

Kutt utgiftene

Vi tok en del ekstra skritt for å sikre at vi hadde nok penger siden vi måtte kjøpe en del utstyr til prosjektet. Ved å kutte utgifter på hjemmebasis og kjøpe alt utstyre før vi dro var det lettere å holde oversikt.

Så tok vi begge 6 måneder med å bare betale rente på boliglånet. Man kan argumentere for at dette er drastisk, men i vårt tilfelle ligger vi fremdeles frempå på boliglånet, og siden reisen startet om kun åtte måneder måtte vi gjøre litt drastiske tiltak. Her var det mye penger å spare!

Vi har leid ut leilighetene våre for å betale ned boliglån mens vi er borte, istedenfor å selge. Dette er for å slippe å starte helt på ny når vi kommer hjem. Vi har alliert oss med venner og familie her hjemmet, på den måten sparer vi penger uten å måtte leie inn folk om noe skulle gå galt.

Prøver hardt

Vi har også kvittet oss med biler tidlig i planleggingsfasen, da de var både kostbare å eie. Bil er en gigantisk utgiftspost uten at man nødvendigvis eier en dyr bil, og uten at man kanskje tenker over at det koster uansett. Heldigvis har vi veldig grei kollektiv transport i Sør-Norge, som gjør det veldig lettvint å komme seg fra A til B. Altså var det enkelt å pendle til jobb med buss.

I tillegg halverte vi matbudsjettet ved å planlegge handleturen, og lage ukemenyer. Røft beregnet kuttet vi matbudsjettet med 2/3 og utgiften med aktiviteter som kino og spise ute ned til 1/10. Norge er generelt et dyrt land å finne på ting i, siden vi har såpass høye lønninger. Derfor er det egentlig relativt enkelt å spare om man har muligheten til å leve spartansk for en kort stund. Ved å kjøpe mat på tilbud, fryse ned matvarer og slutte å gå i butikken daglig ble det enormt mye penger til overs som ble brukt til prosjektet. Alle små bekker blir til en stor eller nå slik?

Taktikk

Vi brukte et regneark for å holde oversikten over hvor pengene gikk, og hva våre utgifter var – på den måte ble var det enkelt å se hva vi kunne spare i måneden. Flybilletter samt overnattingssteder bestille vi i forkant for å sikre oss lavest mulige priser.

Så du kan si vår taktikk var å betale så mye vi kunne av reisen på forhånd, og spare mest mulig når vi var hjemme. Det var lettere å holde oversikt slik og vi hadde en enkel teori om at vi kom til å spare hardere om bankkontoen var litt lunken. Vi lurte rett og slett oss selv til å tro at vi måtte spare hardere selv om vi egentlig viste at alle pengene var brukt på flybilletter og steder å bo. «Hvor mye kan vi betale i forkant og hvor mye klarer vi å spare til å ta med oss som lommepenger?»

Sist men ikke minst patruljerte vi Internett etter råd, og pris. Alt fra pris på boplass i de forskjellige landene, og aktiviteter til forsikring og avgifter. Vi snakket også med venner som har reist mye som kunne gi oss verdifull innsikt over hvor mye vi burde beregne på verdt land. Alt i alt, få en oversikt, legge en plan

Nedtelling
Avreise
0
0
0
Weeks
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Sosial Media
Prosjekt

Hva skal vi velge?

Når det kommer til Sosiale Medier og de forskjellige platformene er det mye å velge i. Vi gikk for Facebook, Instagram og en egen hjemmeside. I tillegg har vi laget ferdig profiler til Youtube, Tumblr og Pinterest.  Sistnevnte ble først lagt til som en bistand til hjemmesiden slik at vi kunne enklere generere mer trafikk, og for å være støtte om det trengtes bilder, kommentarer eller brukeraktivitet.

Facebook

Dette blir vår hovedplattform. Vi vil laste opp videoer, bilder, bloggoppdateringer og reiserute her. Samfunnsdelen av Facebook og variasjonen av folk på plattformen er en stor fordel. Formatet på videoene er ennå usikkert. Men noe rundt 2 – 5 minutter er det vi har i tankene for øyeblikket. Du kan si at Facebook vil være vår viktigste kommunikasjons-plattform, der vi vil dele nøye gjennomtenkte bloggposter, bilder og grundig informasjon om alt som ikke passer til Facebook-formatet.

Instagram

Hovedsakelig bilder av vårt daglige liv mens vi reiser. Dette vil være en typisk reisende Instagram med bilder som strekker seg fra alle de spektakulære landskapene og dyrene til dagliglivet og slikt. Å knytte det opp til Facebook for å få det beste fra begge verdener er vår primære tanke, men vi vet at Instagram kan være en mye lettere plattform for enveis kommunikasjon med bare å vise et bilde med paragraf.

Nettsted

Nettstedet vil være for de som virkelig vil følge oss, eller lurer på noe om turen vår. Det er lettere å kategorisere de mange aspektene av reisen vår til et nettsted og en blogg, enn å holde oversikt over alt på Facebook. Det fungerer også som en fin påminnelse og en online planlegger og tracker for oss. Et sted å få ned tankene våre, og et sted å dele våre planer for de forskjellige destinasjonene og aktivitetene.

Youtube

Vi fortsatt litt usikre på denne. Men å legge inn Facebook-profiler på et nettsted, skjer bare ikke. Så det å ha en youtube kanal til å laste opp eller redigere noen videoer på nettsiden vil være gunstig for oss. Vi vil se hvor mye vi vil gå inn i youtube-verden, siden Facebook-siden og nettstedet vil ta opp mye av vår tid og ressurser.

Photocamera

Utstyr

Frustrated movie maker

Hva vi har

Vi har investert i semi-profesjonelt utstyr, og dette gir oss det vi trenger når det gjelder kvalitetsproduksjon. Tv-format i disse dager vises i 1080p, og det vil være standard for våre fleste opptak, selv om utstyret kan håndtere 4K. Til hovedkamerat bruker vi trådløse mikrofoner, en drone til luftfotografering, vanntett actionkamera og ett kamera for stillbilder.

Vi ønsker å fange de mange aspektene av reisen, både på vann, land, og i luften. Å sette seg ned å ta en prat med lokalbefolkningen, kanskje bli fortalt en historie som er verdt å dele videre. Dette er for oss på samme nivå som det å få fantastiske bilder fra luften, eller svømme med eksotiske dyr. Vi vil ikke gå glipp av muligheten til å vise våre opplevelser fra mange forskjellige perspektiver.

Reserveplan

Det ligger i kortene når reisen starter at vi kanskje føler et behov for utstyr eller tilleggsutstyr som vi mangler. Etter beste evne har vi forsøkt å unngå å havne i en slik situasjon ved å snakke med mange som har gjort liknende før oss, lese oss opp på vloggere og bloggere som lever av dette samt gjøre opp våre egne tanker. Vi ønsker å mest mulig være selvforsynt på turen, uten å være avhengig av å måtte finne en butikk med de rette varene etc. Derfor tar vi for eksempel med oss plenty av ekstrabatterier og reparasjonskitt slik at vi kan håndtere uventede situasjoner midt i bushen. Solcellepaneler og biladaptere er også et must.

Utstyret

Den Lille Kjempen

Dette er vår lille skjønnhet, perfekt match for oss. Den er praktisk i størrelse og kommer med et variert innhold av instillinger vi har bruk for. Den gir fantastiske bilder, i vertfall i forhold til størrelsen, og er enkel å bruke.

Simply, Love

For å si det høyt. Vi bare elsker vår lille drone. Den er enkel å fly og tar vedig gode bilder. Vi kan bare slippe den fri og den utfører magi, eller ta kontroll over den for å komme til vanskelige steder.


Double the trouble

Vi bruker for øyeblikket to datamskiner, en MacBook Pro 15″ og en MacBook Air 13″. De fungerer begge bra til sitt formål, og vi tilbringer mange timer forran dem. Pro-en bruker vi til filmredigering, mens Air-en brukes til blogging og bilderedigering.

Air`en hadde vi i fra før, mens Vi fant en prukt Pro til halvparten av nypris. Vi så ikke poenget med å kjøpe en splitter ny 18-modell når en 15-modell gjør ca den samme jobben.

We are heroes

Den beryktede GoPro. Denne lille karen legger til det siste elementet vi trengte for å få visinger fra stort sett alt mens du reiser.

Vi hadde ikke planer om å ha med noe GoPro, men etter vi skjønte hvor mye tid vi skal tilbringet i vennate laget vi plass i budsjettet.

Zoom it

Dette kompakt kameraet er den perfekte følgevenn på våre reiser. Den har en tele linse som gjør det å ta bilder av objekter langt unna til en lek. Det er lite, og tar bra bilder. Selv om det ikke erstatter ett DSLR kamera er det perfekt for vårt bruk.

Ikke koster det så mye heller. Til en pris på 3500kr får vi mye kamera for pengene.

Bloggskriving

Tekst som format

Bloggen er siste delen av prosjektet, og en stor del av Qoalafied nettsiden, Mens Facebook blir vår hovedplatform. Gjennom bloggen ønsker vi å skrive om vårt perspektiv på reisen. Det vil være en tradisjonel reiseblogg som følger oss hvor en vi er, og de tanker vi har.

Når vi sier tradisjonelt, mener vi tradisjonelt. Du vil kunne lese om alt det vi føler er verdt å dele mens vi reiser. Alt fra vakker natur, til søte dyr og historier vi opplever. Vi vil skrive innlegg om oss selv, hvordan det går og vårt inntrykk på en generell og dyp basis. Noen innlegg vil selvsagt inneholde utfordringer vi møter på, og hvordan vi forhåpentligvis løser dem. Men tvil ikke, alt handler om å reise, oppleve og søke noe annet enn det kjente.

Roller

Vi kommer begge til å skive på bloggen, og noen innlegg vil vi skrive sammen under navnet Qoalafied. Om vi sitter igjen med samme inntrykk, og opplevelse ser vi ikke poenget med å skrive to nesten identiske innlegg. Omvendt blir det vist en av oss sitter med et unikt inntrykk, da skriver vi med innlegg under hvert vårt navn.

Den vanskelige delen om blogging er å få bloggformatet riktig. Det er en mini-nettside i seg selv, og for noen lesere er det den eneste delen av nettstedet de leser. Dette er en utfordring vi tar seriøst og vil bruke mye tid til å gjøre det rent, enkelt og behagelig slik at folk gidder å lese innleggene.

Førsteinntrykk Namibia

Namibia er ett helt fantastisk land, og vi føler allerede vi ikke har nok tid her.

Sossusvlei

Første stopp var i Sossusvlei, firehundre km sør for hovedstaden hvor vi først  startet. Her bodde vi hodd en veldig hyggelig mann via Airbnb som het Harvey. Harvey tok oss med inn i Nasjonalparken som er dekket av store flotte sand dyner.

Vi gikk […]

Ikke glem å bli kjent med oss

FREMTIDEN

Qoalafied-prosjektet stopper ikke her. Vi har flere ideer, reiser og underprosjekter i horisonten, men de må vente litt siden vi for øyeblikket utfører et stort prosjekt i seg selv. Vær sikker på at vi vil legge til flere ting i dette prosjektet så snart vi har fått de andre delene på plass.

Siden Sør-Afrika og Australia er så tette når det kommer til tidsperiode, ser vi på det å legge til flere sør-amerikanske land. Reise sørover fra Peru til Chile og deretter til Argentina er noe vi virkelig vil – men denne planleggingen er lagt frem i tid.