«Satan gutt, det der e ein lang tur!»

Australia Twelve Apostles

Har du ikke lest om vår planlegging av Australia enda så anbefaler jeg deg å lese litt om hele planen. Som de ville ha sagt i Australia «It’s fair dinkum worth reading»

Australia sa du?

For å kalle en spade for en spade, dette var kanskje ikke den mest orginale «ut å reise» idéen, men det var iallefall en enkel en. Idéen gikk ut på å reise til Australia for å jobbe ett år eller to. Deretter skulle jeg reise tilbake til Norge. Denne tanken var bare en tanke i bakhodet, helt til jeg traff Therese. I ett øyeblikks spontanitet fikk jeg det for meg at jeg skulle å ta Therese til Sør Afrika innen ett år, og lovte henne det. Jeg fortalte i samme slengen at å jobbe i et annen land har lenge vært noe jeg hadde lyst til. Til min store overraskelse, hun hadde hatt de eksakt samme tankene.

Backpacking også!

Jeg fant fort ut at å jobbe i Australia bare var en av flere muligheter. Tidlig mens vi startet planleggingen av Qoalafied Prosjektet, bestemte vi oss for at vi skulle reise backpacke i en bil. Om vi trengte det skulle vi ta strøjobber for å tjene noen kronasjer. Det var da vi startet å legge til steder vi ønsket å dra til, og aktiviteter vi ønsket å gjøre mens vi var i Australia. Dette ble en lang liste. Altså, bare å besøke Sydney tar jo mange, mange dager. Heldige oss som har åtte måneder å boltre oss på!

 

En mulighet

Kan du forestille deg? Hvordan er det å våkne opp hver dag å vite at du kan dra hvor du vil, se hva du vil eller å bli der du er. Ta eksempelet:

Vi ankommer en vanvittig nydelig strand med perfekte bølger for nybegynner-surfing. Ve bestemmer oss for å sette opp leir, dra surfebrettene av bilen og bruker resten av dagen på å surfe og nyte solen.

Neste dag våkner vi opp til den deilige følelsen av at noe er perfekt. Vi blir en dag til bare for å surfe, nyte solen, spise god mat og kanskje få oss noen nye bekjentskaper. Kanskje blir vi én uke før vi setter oss bak rattet, kanskje ikke. Eller kanskje vi får se mange av de flotte dyrene Australia har å by på? All den friheten.

Og mens vi snakker om dyr. Vi har virkelig lyst å se Wombat, Koala, Kangaroo, Possum, Echidna, Platypus og Tasmanian Devil. Alle disse finner du bare i den Australske fauna, så man kan ikke dra fra øya uten å ha sett dem alle.

Australian fauna

Er Australia trygt da?

Et lite søk på Internet og du finner fort ut at alt i Australia prøver å ta livet av deg. Ikke bokstavelig talt, men det er ikke akkurat får giftige og farlige dyr på øya. Greia er at om vi gjør som vi burde, og forbereder oss godt, vil vi minimere farene til et såpass akseptabelt nivå at sjansen for å dø i villmarken av et slangebitt eller et hai-angrep er minimale. Det siste vi vil er å strande ute i ørkenen med tom bensintank, alt for lite vann, bare for å bli bitt av en eller annen supergiftig slange mens vi prøver å få dekning på en liten bakketopp. Eller rett og slett krasje i en kenguru. Sånt skjer.

Uansett så stopper ikke dette oss fra å reise. Akkurat som i Norge så lever det folk i Australia og har en normal hverdag. Der vi kan kjøre på en elg kan de kjøre på en kenguru. Så lenge man tar forbehold skal det gå bra.

Nye venner

Det har seg slik at alle jeg snakker med som har vært i Australia sier at folkene der er så enormt hyggelige. Internet virker å være veldig enig. Det samme kan sies om Kiwis, men mer om det senere. Jeg var heldig å traff Australiere i Himalaya, og de var alltid med på en øl og historier på hyttene. Så jeg finner ikke påstanden så vanskelig å tro.

For oss betyr dette at vi lett kan få oss nye venner, og høre hvilke historier de har å fortelle. For når jeg tenker meg om er det en del reiser de siste årene, og det det jeg husker best er alle historiene folk hadde å fortelle. Det er alle erfaringene, essensen av historien som forbauser meg den dag i dag! Slike påtreff passer Qoalafied prosjektet godt.

Det skal sies at å være medlem av forskjellige backpacker-sider på Facebook har fått meg til å innse en ting: det er mange backpackere som til tider trenger haik. Snakk om mulighet til å bli kjent med personer fra hele verden! Noen innlegg reklamerer andre backpackere at de har ledige seter om andre vil være med, jeg ser ikke bort fra at vi kommer til å gjøre det samme selv. Dette ligner CouchSurfing, bare på jul. Jeg tipper det ikke blir mangler på historier etter åtte måneder på veien i Australia!

Australia top 10 Must see places.
Drone in a sunset

Grip øyeblikket

Det er vel ikke å legge under en stein at det kommer til å bli veldig mye bilder og videoer fra hele prosjektet generelt. Personlig er jeg så inni-helvette spent på drone-bildene jeg har lyst til å filme i Australia. Alle solnedgangene, strendene, byene og landskapet. Det blir nok av utfordringer knyttet til å få til gode videoer og bilder av det. Men både jeg og Therese tar utfordringen. Legg til filmer under vann og vi har tidenes ferievideo!

Drømmen er å fange forskjellige dyr på video. Tenk deg å svømme med delfiner og få øyeblikket foreviget på GoPro. Kanskje fanger dronen bilder av en koalafamilie høyt oppe i ett tre?

Bare å tenke på dette får tankene mine til å drifte avgårde i et tankespinn som er langt forbi å dagdrømme. Jeg kan se meg klart å tydelig ligge på ryggen, oppå biltaket stirrende oppå stjernehimmelen vell vitende om at den neste dagen blir fylt med nye øyeblikk på på skjerm, og i virkeligheten.

Det minner meg på, jeg holdt på å glemme landskapet. Hvordan kunne jeg? Så mange bilder av Australia, og landet har virkelig alt! Et kjapt googlesøk forteller deg hvor forskjellig klimaet i landet er fra sted til sted. Se på infographicen under, så skjønner du hva jeg mener. Hvordan kan man ikke bli spent av noe slikt?!

Har jeg glemt noe?

For å være helt ærlig så syns jeg det er lenge å vente til vi skal dra. Når vi først sitter på flysetet til Madagascar (første destinasjon) så kommer jeg til å trives som laksen i elva! Tipper Therese føler det samme som meg. Uansett, til da må vi bare vente.

… men jeg tipper vi kommer til å bruker mer tid på research. Det positive med å gjøre research er at det tar fryktelig mye tid!

Kilder:Pixabay users Meitzk, Stocksnap, ogKathrine. Infographic funnet på Taxback.

By |2018-03-21T18:47:18+00:00mars 21st, 2018|Alle, Australia, Dyr|0 Comments

About the Author:

What can I say? Finding out that traveling on vacations or weekend trips wasn't enough, traveling the world was the only choice for me. I consider myself adventurous, pragmatic and joyfully - and I am trying as best I can to give you my point of view while traveling.