Loading...
Australia2018-04-25T14:15:20+00:00

PLANER FOR AUSTRALIA

Vi må innrømme, å planlegge Australia er tidkrevende og morsomt. En annen ting vi visste er at det er mange ting å gjøre, oppdage og se for oss selv,  men den enorme mengden land, nasjonalparker og strender er fortsatt overveldende å tenke på. Eller bare overveldene med tanke på ren glede og lykke. Hvordan skal vi klare å se alle stedene?

Vi har en genial idé. Det e er å kjøpe en 4×4, utstyre den med alt vi trenger og kjøre nordover langs kysten. Heldige oss så er det mange slike biler til salg, det kan fort hende vi slipper å utstyre den selv til og med. Tidsplanen er en avslappet en. Som du vil lese videre, ønsker vi å ha god tid på turen for å bo på forskjellige steder hvis vi vil. Vi kaller det friheten til å stresse over det vi ønsker å stresse over.

0
Kilometer å reise
0$
Penger
0
Antall dager

Hvorfor Australia

The Land Down Under

Alt startet med Australia, om vi skal være helt ærlige. Lenge før Qoalafied Prosjektet ble en ettårs+ reise var planen å være i Australia for å jobbe.

Australia er et gigantisk landområde med så mye å utforske og oppleve. Et mangfoldig klima, dyr du ikke kan finne andre steder i verden, historiske steder og gigantiske byer.

I tillegg har du alle de positive lovnadene om landet. Når vi snakker med venner, familie og folk som har reist i landet så dukker Australia opp som et land de aller fleste kunne tenkt seg å reise til. Steder som «Great Barrier Reef» og «the Sydney Opera House» dukket ofte opp. Trenger ikke være ekspert for og forstå at disse stedene havnet på «to-do» listen vår. Ja, de og langt flere selvsagt.

Hamstring

Vi har reist i nesten tre måneder før vi kommer til Australia, og det kompliserer egentlig en hel del ting, men. Heldigvis er Australia et sted med enormt mye backpackere, som oss. Derfor er det enkelt å få tak i utstyret vi trenger for å være der så lenge. Hygiene-artikler, klær (som vi har sendt ned på forhånd) og mye mer man tar for gitt her hjemme. Alt hamstres.

Det bør også nevnes at vi har fått «Working Holiday Visa». Visaet gir oss muligheten til å jobbe og tjene penger mens vi er der nede. Vi vet at det høres merkelig ut, men for oss er dette en perfekt mulighet. Vi kommer nærmere på den Australske kulturen, tjener noen slanter i tillegg og får også muligheten til å gjøre noen skikkelig kule opptak til Qoalafied Prosjektet.

Uansett, en «Road Trip» mens vi plukker opp strøjobber virker ikke som en dum idé i det hele tatt. Vi søkte litt rundt på Reddit, spurte noen spørsmål om hva vi burde oppleve og fikk dette svaret.

Where I would go with unlimited time, Coober Pedy, the Olgas, king’s canyon, the «dinosaur trail» near Winton/Hughenden/Richmond, Cairns/reef/Atherton Tablelands, Magnetic Island, Airlie (backpacker spot), Eungella for platypus, Carnarvon Gorge, Keppel, Agnes Waters, Northern NSW (Ballina, Port Macquarie) and Tasmania.

Vi trenger vel egentlig skrive det, men alle stedene har havnet på listen over ting vi skal oppleve, som igjen betyr at dette er et av de mest verdifulle tipsene vi kunne fått!

FAKTA OM AUSTRALIA

It's not all about Kangoos
 • Navn: Australia Commonwealth
 • Regjering: demokrati
 • Befolkning: 23, 6 millioner (2013)
 • Kapital: Canberra med 380 000 personer (2013)
 • Språk: Engelsk
 • Valuta: 1 australske dollar = 100 cent
 • Religion: hovedsakelig kristne
 • Australia er det minste bebodde kontinentet
 • Kan også betraktes som den største øya i verden.

The Great Barrier Reef i Øst-Australia er det største korallrev i verden. Reefet består av mer enn 3000 rev, hvor det bor mer enn 350 arter av koraller og over 1500 arter av fisk.

Visste du? To tredjedeler av landet består av ørkenlandskap som kalles «outback».

 

 

Planen

Førsteinntrykk Namibia

Namibia er ett helt fantastisk land, og vi føler allerede vi ikke har nok tid her.

Sossusvlei

Første stopp var i Sossusvlei, firehundre km sør for hovedstaden hvor vi først  startet. Her bodde vi hodd en veldig hyggelig mann via Airbnb som het Harvey. Harvey tok oss med inn i […]

En interessant dag på Cape Point

I dag har vi vært på Cape Point- Cape det gode håp

Ca 1times kjøring fra Cape Town finner du det mest sørlige punktet i Sør Afrika. Her møtes det Indiske hav, og Atlanterhavet. Vi gikk helt ut til tuppen, og fy søren for en […]

Planlegge spontanitet

La oss begynne med det faktum at vi skal være i Australia veldig, veldig lenge. Derfor er det enormt mye planlegging som skal til. Frykt ikke (sier vi til oss selv), vi har masse rom for spontanitet på turen vår. Siden hele backpacker turen i Australia går ut på å suge til oss den Australske atmosfæren gjør vi akkurat som vi vil. Eller for å si det slik. Om vi vil jobbe på en hestegård så gjør vi det, vil vi være på en strand i to uker, så er vi på en strand i to uker.

Vi ankommer Melbourne 9. September. Der ifra er planen å kjører til et sted langt, langt nord kalt Nannum. Vi kjører kystveien. Før vi kommer så langt skal vi en liten tur i «Spirit of Tasmania» som går fra Melbourne til Tasmania. Planen der borte er såre enkel, vi skal se hva øya har å by på. Går alt etter planen blir et par venner av oss med, så går vi noen turer i landskapet der borte. Er vist mange fine naturstier det er verdt å sjekke ut.

Hvor skal vi bo?

Det viktigste her er at vi faktisk skal leve og bo i en bil, men å leie en er ikke et alternativ. Siden vi skal være Australia i 8 måneder blir det å kaste penger ut vinduet å leie en bil. Da har vi ikke noe annet valg enn å kjøpe oss én. Av all informasjonen vi klarer å grave opp ser det ut som det blir en 4×4 med tak-telt. Det er bare på denne måten vi har ekstra seter i bilen, og rom til å ta med oss utstyr. I tillegg får vi sjansen til å kjøre litt «offroad». Noe vi har lest er smart å ha muligheten til der nede.

Med så mye tid så er overnevnte plan enkel og grei, og gir oss masse spillerom for alt mulig. Vi har sagt det før og sier det igjen, dette gir oss mulighet til å være så lenge vi ønsker. En bonus med dette er at vi kan jakte ned gode opplevelser og aktiviteter å nyte dem til det fulle.

Bare kjøring?

Åpenbart blir det mye bilkjøring. Australia er gigantisk, og det tar flere uker å kjøre tilsynelatende korte distanser om man skulle bruke google maps. Siden vi ønsker å være i Sydnes på nyttårsaften og mest sannsynlig har kjørt forbi den byen mange uker før kommer vi til å fly ned. Blir hos et par venner og flyr oppover igjen til den kjære bilen vår.

Når det gjelder Tasmania er det enkelt. Fergen tar biler såvel som personer og «Spirit of Tasmania» går ganske ofte. Litt stiv pris må vi innrømme, men det veier opp for det med tanke på at vi uansett måtte ha leid en bil i Tasmania. Da kan vi likesågodt ta med vår egen bil.

Steder

Muligheter

Altså vi kunne ha skrevet opp hver eneste vei, sted og aktivitet. Problemet er bare at da hadde vi blitt hybrid av  «National Geographic” kombinert med  “Lonely Planet», og helt ærlig. De gjør sin spesialitet bedre enn oss.

Når vi undersøkte Australia var det som nevnt en hel haug med muligheter. I et tidlig stadiet i planleggingen fant vi fort ut at vi var avhengig av mye informasjon. Australian Backpackers og Australian Backpackers 2018 er to Facebookgrupper som ble redningen vår. Derfor vil vi anbefale alle som tenker på å backbacke i Australia å gjøre det samme, meld dere inn. Det blir postet mange innlegg om dagen med mye forskjellig informasjon dere garantert har bruk for.

Nå skal du høre

All informasjonen som dukker opp på disse gruppene er genialt. Alt fra hvordan å komme seg til steder, hindringer på veien til helt nye destinasjoner man kanskje ikke har tenkt på. Så er alle tipsene om hvor man kan jobbe, jobb-utlysinger, salg og kjøp av biler, hvor man bør dra på oppdagelsesferd, og så videre. Det aller viktigste er at du får en følelse av hva som ofte er utfordringer og hindringer for mange backpackere. Som igjen får deg til å stille spørsmål du ikke har stilt før om forberedelsene dine, som ingen guide kan skrive for deg. Dette gjør disse gruppene til et verdifult verktøy.

Så. Australia er et gigantisk land, med utrolig mange plasser å se og oppleve. Egentlig trodde vi det skulle bli vanskelig å velge hvor vi skulle dra og hva vi skulle se, men siden vi skaffer oss bil og har en overordnet plan er vi ikke så stresset for den biten lengre.

Da er det bare å sette i gang da!

Byer

Coober Pedy

«Byen som bor under jorden»

Det som begynte 1917 som kanskje den største opal gruveoperasjonen i verden, har siden utvidet seg til et underjordisk samfunn som er trygt utenfor rekkevidde fra regionens 49 grader Celsius om sommeren. Varmt nok for oss!

Tenk deg hele overommen, bokbutikker, kirker og barer. Alt er tilpasset til undergrunnsbyen i Coober Pedys utskårte gruvevegger. Etter 100 års levetid i disse «dugouts», har folkene som hører hjemme her, ingen planer om å flytte på seg. Helt utrolig, dette skal oppleves og sees. Ikke at vi helt skjønner hvordan vi skal få gode bilder der. Den tid den sorg.

Coober Pedy
Beach in Australia

Hobat

Hobart er hovedstaden til den australske øya Tasmania, så vel som Australias nest eldste by etter Sydney. Med en befolkning på rundt 250 000 er Hobart liten og intim sammenlignet med større australske byer, noe som gjenspeiler statens lille størrelse. Det er mange fine eksempler på georgisk og viktoriansk arkitektur i Hobart, som Salamanca Place, som har en terrasse på lagerhus som går tilbake til hvalfangstdager på 1830-tallet. Den har et mildt temperert havsklimat, med fire forskjellige årstider. Helt ærlig så er dette perfekt plass og oppleve før resten av Tasmania står for våre føtter.

Brisbane

Brisbane har varme og fuktige somre og tørr moderat varme vintre. Det er det perfekte klimaet for folk som liker å ha forskjellige årstider.
Positiv holdning og kreativ selvtillit gjør Brisbane til en ekte ny verdensklasse.

Queenslands travle elvebredde er klemt mellom havet og robuste nasjonalparker. Brisbane er et kosmopolitisk knutepunkt for kunst, kultur og bespisning, men beholder fortsatt en nær tilknytning til naturen og en klassisk avslappet Queensland-holdning. Det er også en gatewayen til underverkene på Gold Coast og Sunshine Coast som vi har hørt så varmt om! Vi antar dette blir en ganske «laidback» start.

The city of Brisbane
Beautifull rainforest in Australia

Cairns

Cairns Australia er den fremste feriestedet for besøkende fra internasjonale destinasjoner, andre deler av Australia og en foretrukket stoppested for luksuriøse cruiseskip.

Cairns, Australia, som ligger ganske nært Great Barrier Reef og Daintree Rainforest er et mekka for dykkere, snorklere, reef cruise, alle typer fiske, regnskog turer, outback «bush» eventyr, innfødt fugl og dyreliv seer og turer av alle former og størrelser. Altså finner vi entyraktiviteter og overnatting som passer for alle typer budsjetter, spørs bare om vårt budsjett er stort nok for Cairns! Vi vil oppleve alt..

Townsville

Nord-Queenslands mindre besøkte storby er lett på øyet:
I Townsville hjertet er den kjekke, endeløse esplanaden, en ideell visningsplattform til fantastisk magnetisk øy offshore. Overraskende, et bedre museum og akvarium vil du slite for å finne i Australia (ja, Tasmania er en del av Australia). Helt ærlig mener vi akvarium er undervurderte, bra for oss! Det eperfekt by for å tasse rundt i, og de store, renoverte bygningene fra 1800-tallet tilbyr massevis av landemerker. Fotomuligheter med andre ord. Vi har store planer om å bli med opp den lyse røde slottsbakken for å se på tvers av byens ufruktbare områder.

Road to the beach

Øyer

Kangaroo Island, South Australia

«Kangaroo Island a zoo without fences»

Here you will find kangaroos, koalas, wallabies, penguins, echidnas and a bustling birdlife. In other words basically heaven for me and Therese. And along the Seal Bay beach, you can stroll around among a colony of the endangered Australian sea lion. Those pesky bastards would be awesome to behold. Craggy cliffs along the coast,  sheltered coves between the steep nest. The Australian Bush and rolling hills with farmland with many fascinating nature-created wonders. There is no doubt that Kangaroo Island will give us Australia’s wildlife and wildlife at its best.Here you will find kangaroos, koalas, wallaby, penguins, echidnas and a bustling birdlife.

Landskape Kangaroo island
air picture keppel island

Great Keppel Island

Great Keppel Island er et øyparadis hvor den rene hvite sanden strømmer mellom tærne og havet glitrer for øynene dine. Som den største øya i Keppel-gruppen ligger Great Keppel, bare dukkert tærne og havet glitrer for øynene dine. Som den største øya i Keppel-gruppen ligger Great Keppel like nord for Stenbukken og på Australias kulturarv, Southern Great Barrier Reef. Vi besøker garanter Great Keppel for en dag, et par netter eller et par uker. Vi kan du ikke unnlate å bli imponert over naturen eller den avslappede atmosfæren på øya, dette skal oppleves!

Fraser Island, Queensland

«Fraser Island har det absolutt beste som en øy kan tilby»

Fraser Island er nordøst for Sunshine Coast og er verdens største sand øy. Med totalt 40 ferskvannsjøer, et eklektisk økosystem og et rikt plante, dyr og ikke minst fugleliv, er dette et helt unikt sted. I tillegg kan du finne milevis av strender som du kan kjøre på. Selv de små flyene lander på stranden her! Siden vi har en firehjulstrekker kan vi utforske øya på egen hånd. Vi har også valget å bli med på en av de mange guidede turene. Tiden vil vise.

Stranded ship
Sunrise at the beach

Magnetic Island

Magnetic Islands avslappede tropiske livsstil, stille, bortgjemte strender, robust natur, rikelig dyreliv og enkel tilgang til Great Barrier Reef gjør det til et flott sted å slappe av og slappe av.

Magnetic Island ligger innenfor verdensarvlisten, men landskapet her er forskjellig fra den vanlige tropiske regnskogen som finnes på mange av Great Barrier Reef Island. For 275 millioner år siden skapte naturens krefter et ekstraordinært landskap med steinete terreng og gigantiske steinblokker. Magnetic Island har mindre nedbør enn Wet Tropics i nord og i sør. Klimaet er typisk for de tørre tropene, og det er dekket av eukalyptiske skoger. Om vi leser mellom linjene så er det jo et perfekt sted for litt avslapping og bading. Kanskje mest avslapping i solsteik om vi ikke tar helt feil.

Strender

Bondi Beach

Bondi Beach, Sydney

Bondi «eller» Boondi «er et aboriginalt ord som betyr at vann bryter over steiner eller støy av vann som bryter over steinene.

Bondi Beach er en av Australias mest berømte strender, og er trolig stranden som finnes på de fleste postkort og i de fleste TV-programmene i Australia. Hvert år spiser tusenvis av folk her fra backpackere til millionærer, fra å sole seg, gå, jogge, svømme eller surfe. Bondi ligger bare 10 mil fra sentrum, noe som gjør det til Sydney travleste strand.

North Coast beaches

Her kan vi surfe med lekende delfiner eller besøke regnskog som står på verdensarvlisten.  NCB er den perfekte plassen for å ha det gøy, og også for å dra på utforsking. Om vi vil kan vi teste ut kayak med delfiner og store hvaler. Med andre ord «Hold kjeft og ta pengan menna!». For å si det på en nordnorsk måte. Uansett hva vi finner på kan vi slappe av på stranden med nyfanget sjømat.

Skal vi gjøre en vill gjetning tipper vi at snorkling er noe vi kommer til å gjøre mye av siden det ryktes om krystallklart vann!

 

Lord Howe Island
Airlie Beach

Airlie Beach

«Feriemodus»

Airlie Beach har en permanent «ferie følelse» med tropisk varmt vær hele året, og er et utmerket avslappende stopp på den langt nordlige Queensland kysten. Det er den perfekte stedet for aktiviteter på vannet og i den frodige, grønne regnskogen på Whitsunday-kysten er klar til å utforskes.

Airlie Beach er en avslappet australsk resortby på Queenslands Whitsunday Coast. Det er en inngangsport til Whitsunday Islands og Great Barrier Reef. Sov på revet, Utforsk innlandet,  vi skal nyte Airlie Beach Lagoon og kanskje lære å seile?

Aktiviteter

Great Ocean Road, Victoria

Great Ocean Road er en av Australias fineste kystveier, hvor den svinger langs den sørlige kysten av Victoria. Den lange stasjonen krysser fiskevær, regnskog, gylne strender og nasjonalparker. For en nærmere titt, vil du se et variert dyreliv, inkludert kenguruer og koalaer.

The Great Ocean Road ble bygget som et minne for de som døde i første verdenskrig. Veien dekker en avstand på 243 km fra Torquay til Warrnambool, og det sies å være den største krigsminnesmerket i Australia.

Iceland Archeway
Great Barrier Reef

Great Barrier Reef, Queensland

Great Barrier Reef er et must når du besøker Australia. Det er kjent som verdens åttende underverk, er 340.000 kvadratkilometer og strekker seg over 2000 kilometer langs kysten av Queensland.
Det er hjemmet til et variert marint liv med de mest levende farger man kan forestille seg. Du kan se revet ved dykking eller snorkling, med en glassbunnsbåt, vannscooter, halvt nedsenkbar ubåt, seilbåt, helikopter eller marinfly, eller til og med hoppe i fallskjerm over revet. Vi har tenkt å prøve alt!

Det magiske, naturlig dannede Heart Reef ligger i Great Barrier Reef nær Whitsundays og er best sett fra luften. Som den største levende strukturen på planeten, betyr Great Barrier Reefs imponerende størrelse at den til og med kan ses fra månen.

Kata Tjuta

Kata Tjuta, også kjent som The Olgas. Kata Tjuta er det aboriginale navnet, som betyr «mange hoder» Gamle fjellformasjoner sveve hundrevis av meter inn i ørkenhimmelen, omgitt av Røde senterets unike dyreliv og ånd av Anangu-folks Tjukurpa. Australias ørken-outback er hjemmet til to av verdens mest ikoniske bergformasjoner.

Solnedgang og soloppgang over Uluru og Kata Tjuta er spektakulære, med fargene på begge sider blir mer levende og til og med endring. Uluru og Kata Tjuta har betydelig betydning for aboriginalbefolkningen. De er begge et viktig fokus for deres åndelige liv. Kultur og bilder i en og samme smekk der!

The oglas
Dinosaur trail

Dinosaursporet

«Følg i fotsporene til de forhistoriske skapningene som en gang styrte dette gamle landet.»

Mens fotsporene til en forhistorisk kjempe var sjeldent å finne i resten av verden, har lokale bønder rundt Winton snublet på fossiler i årevis.Australias Dinosaur Trail i Queenslands Outback er et spennende eventyr som tar deg tilbake til tiden, da forhistoriske dinosaurer styrte jorden. Besøkende kan oppdage fossilene i verdensklasse av Winton, R ichmond og Hughenden. Når vi reiser langs Dinosaurstien, vil du møte en rekke unike opplevelser som ikke er tilgjengelige andre steder i verden.

TIPS FRA REDDIT

 • Syklonog værapp
 • Kjøp en utrustet backpackerbil fra en backpacker.
 • Kjøp en bil gjennom Gumtree og Facebook-grupper
 • Toyota 4runner (vi liker denne ideen)
 • carsales.com.au
 • Campwiki for campingplasser og nasjonalparker.
 • Sunshine Coast (
 • Ferge over til Tazmania
 • Unngå å kjøre om morgenen og sen kveld.
 • «Fuck off, du er for full»