Loading...
Madagakar2018-04-25T17:53:01+00:00

ANNKOMST MADAGASCAR

La oss starte reisen med å besøke en av David Attenborough’s favoritt øyer. Den fantastiske Afrikanske øya kaldt Madagaskar – The Land of Lemurs.

 

Vi lander i Hovedstaden Antananarivo 1 juni. Turen begynner langs østkysten, hele veien rundt til vestkysten. Hval safari, dykking, utforske reinskoger og ri på hest er bare noen av aktivitetene vi skal begi oss ut på. Bungalows på strandkanten, solfylte dager sammen med dyr du ikke finner noen andre steder i verden. Det kommer til å bli noen helt fantastiske måneder på denne magiske øya.

0
Antall kilometer
0
Pris
0
Antall dager

Hvorfor Madagascar

Den perfekte øya?


Vi kunne skrive hele denne delen i ett ord: Dyr. Men det vel ikke særlig spennende?
Jungel, Reinskoger, sumper og laguner – Madagaskar har alt. Med tanke på størrelsen på øya har Madagaskar en overveldende mengde imponerende og variert landskap.
Milevis av fantastiske kystlinjer, og det er en av hovedgrunnene til vi besøker akkurat denne øya. Muligheten til å Snorkle, dykke, eller svømme i det Indiske hav nesten hver dag. Dyrene finner du både langs kysten og i innlandet, og dyrearter du ikke finner noen andre steder i verden. Aktiviteter som Surfing, og fisking i krystallklart vann høres ikke akkurat feil ut.

Dyr

Nevnte vi dyr? Selvsagt gjorde vi det.
Madagaskars Fauna exploderer av rikt dyreliv. Fraværet av apekatter har skapt en nisje for Lemurer. Bare det å få se ett glimt av denne skjønne skapningen må være verdt turen, da dette er det eneste stede i hele verden du finner dem. Du trenger vel egentlig ikke noe mer grunn en det for å besøke Madagaskar?

I følge en rapport fra 3013 av UICN er opp til 90% av alle Lemur arter i fare for utryddelse i løpet av de neste 20-25år.
Vi anser det som et privilegium å kunne få oppleve så mange arter som mulig, eller bare det å i det hele att få se en Lemur. Hvordan kan en art som ikke er truet av noen rovdyr være i fare for utryddelse?
Dessverre er det ødleggelse av skog, og jakt som truer disse morsome skapningene.

Fakta om Madagascar

  •  Republikken Madagaskar er den fjerde største øya i verden, omtrent (587 000 2 km). De eneste større øyene er Borneo, Grønland og New Guinea.
  • Nesten alle plante- og dyrearter funnet på Madagaskar er unike for denne øya.
  • Madagaskar har to sesonger, en tørrkesesong som starter i mai og varer til oktober og en varm regntid som starter i november og varer til april.
  • Hovedstaden på denne øya er Antananarivo.
  • Befolkningen i Madagaskar: 21.290.000.
  • Madagaskar er et av de fattigste landene i Afrika. Folket i dette området står overfor mange problemer, blant annet dårlig helse, dårlig utdanningssystem, økonomiske problemer og underernæring.
  • Lemurer er hellige i Madagaskar

VÅR PLAN

Ile Sainte Marie

Etter 10 dager på […]

 Madagaskar’s Hovedstad

Tanken er å være i Antananarivo i 2 dager før vi reiser ut til østkysten for å få den skikkelige feriefølelsen. Vi har bestilt mange steder å bo, og vi har god tid mens vi er her. Alle våre overnattingssteder ligger nær sjøen, hovedsakelig på stranden, og noen til og med nær skogene, noe som betyr at vi vil oppleve mye dyreliv.

Den viktige delen for oss er at vi har massevis av tid på å utforske, snorkle, lage mat og se på dyr. Vi skal også besøke noen nasjonalparker og ubebodde øyer.

 

By Livet

Når vi besøker byene, vil vi oppsøke lokalsamfunnene og det livlige livet til de lokale, kanskje delta i noen av de aktiviteter de har.

Dette er også det eneste landet vi besøker der de ikke snakker engelsk, som hjemme, eller i det hele tatt. Derfor, som en forbredelse lærer vi deres morsmål: Fransk. Vi har innsett at det på ingen måter kommer til å være flytende, men det ville være fint å kunne forklare seg selv om de grunnleggende tingene. Under planleggingsprosessen har vi allerede opplevd mangelen på engelsk, mens noen av mailene ble kommunisert på fransk. (takk google translate!)

Komme oss rundt

Det finnes ikke akkurat for mye informasjon om hvordan du kommer deg rundt i Madagaskar. Siden vi har planer om å reise rundt nesten hele øya, og lange distanser, må vi vurdere om vi skal ta fly eller å bruke annen offentlig transport.

Av det vi finner på nett er offentlig transport billig men utrygt. Flyrutene er veldig ustabile, og veiene er vanskelige å kjøre på. Så vi har faktisk lagt denne delen litt til sides, til vi ankommer Madagaskar. Vi satser blir det ikke noe problem, og planen er å skrive en bloggpost om akkurat det å komme seg rundt. Forhåpentligvis kan det være til nytte til for andre som finner seg i samme situasjon.

Destinasjoner

 Ranomafana National Park

Ranomafana er en av Madagaskars mest kjente og viktigste parker. Opprettet i 1991 etter 1986-funnet av den gyldne bambuslemmen, har Ranomafana tjent som modell for etterfølgende parker og reservater i inn og utland.

Ligger i den sørøstlige delen av Madagaskar nær landsbyen Ranomafana, er Ranomafana nasjonalpark en av landets mest populære parker. Den østlige delen av parken er den mest naturskjønne, med mange bekker sprutende gjennom tett skogkledde åser. Parken er hjemmet til den truede gyldne bambus lemuren, et dyr som lever på bambusskudd som inneholder doser cyanid som ville være dødelig for andre dyr, men den sjarmerende, gyldne lemuren spiser dette som om det skulle være godteri uten noen effekter.

Lemur family in a tree
Masoala national park

Masoala nasjonalpark

Ligger i nordøst Madagaskar, Masoala nasjonalpark dekker nesten 250 mil av regnskog og inkluderer også tre marine parker. Parken har ti arter av lemur, inkludert Aye-aye, verdens største nattlige primat. Parken er også hjemmet til et mangfoldig utvalg av fugler og reptiler, inkludert tomatfrosken, oppkalt etter sin lyse røde farge. Tampolo, Ambodilaitry og Ifaho marine parker er ideelle for snorkling og kajakkpadling.

Dette er også et av de få stedene i Madagaskar der regnskogen møter havet. Det er de største og mest unike parkene til dem alle.
Derfor bestemte vi oss for å være i dette området i 10 hele dager. Mulig vi vurdere å være noen ekstra dager, om vi ikke føler vi har fått med oss alt vi ønsker.

Andasibe-Mantadia

Omkring 100 mil med land i østlige Madagaskar, Andasibe-Mantadia nasjonalpark, hjemmet til elleve lemurarter, inkludert landets største lemur, Indri. Her finner du noen fantastiske kameleoner i reservatet, inkludert den to fot lange Parsons kameleon og den lille nesekornede kameleonen. Frosker kryr det av, og du finner også Madagaskars langugede ugle her.
Andasibe-Mantadia ligger i nærheten av Madagaskars hovedstad Antananarivo, og er en av de enkleste parkene å besøke. Parken er delt i to områder, Mantadia National Park og Analamazoatra Reserve. Ettersom vi er i området både ved ankomst og avreise, har vi enda ikke helt bestemt oss om vi drar hit i begynnelsen eller slutten av reisen.

Bamboo Lemur Meditating
History in Ambohimanga

Royal Hill of Ambohimanga

Bildene fra stedet ser helt fantastisk ut! Det ser nesten ut som det er tatt rett ut fra en film. Først okkupert i det 15. århundre har «The Royal Hill» lenge vært en av de viktigste spirituelle og historiske stedet for Madagaskar folket. Sett på som en av de mest hellige stedene i over 500år.
Dette er en historisk by som en gang var hjemmet til De Kongelige. Vi fant også ut at veggen som er bygget rundt byen som ble bygd i 1847 er laget av eggehvite. Eller av eggehvite og lime for å være mer presis. Vi ser frem til å se disse veggene, og kongelige eiendeler som trommer, våpen og talisman.

Ifaty

Den sørlige regionen Ifaty er et avslappet sted, bestående av to små fiskebyer kalt Mangily og Madio Rano.
Her finner du 60 kilometer langt korallrev, og  kystvann som er ideelle for dykking, snorkling og fiske. Noe som er prefekt for oss! Ørkenen i innlandet er kjent for sin skarpe skog, hvor de underligste baobabtrærene har blomstret i århundrer. Du finner disse trærne på nesten alle postkort fra Madagaskar.


Det er et ideelt mål for å slappe av etter mye utforsking. Du kan også se migrerende hvaler her i juli og august. Selv om vi kan se dette i Norge fra tid til annen, blir det ikke helt på samme måte her. Dette er noe vi virkelig ser frem til. Vi har også blitt tipset om å leie hest her, som du kan både ri på stranden og bade med.

Boat on the beach
Diving in Nosy Be

Nosy Be

Den lille øya Nosy Be er en av Madagaskars fremste turiststeder som tiltrekker seg tusenvis av turister fra hele verden hele året. Selv om Nosy Be’s strendene ikke ser ut som et perfekt bilde som noen andre tropiske strendene, får den poeng for rolige, klart turkis vann og gode sjømatrestauranter som serverer sjømat middag på sanden.


Nosy be har alt det essensielle for en drømmeferie som dykking, snorkling, varmtvann og utmerket vær, Her har du også mulighet for å se lemurer og kameleoner, vandre gjennom regnskogen og utforske den unike fauna og flora i Madagaskar.


Her har vi bestilt vår egen Bungalow på stranden i 7 hele dager. Det ser het idyllisk ut! Tenk å våkne opp
i en koselig liten trehytte, og i det du går ut døra er du på din egen lille private strand.

Tsingy de Bemaraha

Den spektakulære mineralskogen Tsingy de Bemaraha ligger på Madagaskars vestkyst, og er det største naturreservatet, Tsingy de Bemaraha Strict Nature Reserve. Tsingy er det malagasiske ordet for å «gå på tiptoes» og den nesten ugjennomtrengelige labyrinten av kalksteinnåler rettferdiggjør dette navnet.
Selv om den ligger nær landets vestkyst, har parken en bred mangfold av skog.

Parken er hjemmet til syv lemurarter, inkludert Deckens sifaka, en slekt med lemur mest kjent for sin kremete hvite pels og svart ansikt. Den nordlige delen av parken er en integrert reservat, slik at turister ikke får komme inn i sonen. Reservatet har kløfter, uforstyrrede skoger, innsjøer og sumper. Den viser en forbløffende rikdom av fauna og flora som enda ikke er fullstendig registrert.

Crossing a Bridge in Tsingy
Landskape in Madagascar

Isalo nasjonalpark

Isalo nasjonalpark er kjent for sitt variert terreng. Den ligger i den sentrale sørlige delen av Madagaskar, inkluderer parken greskearealer, bratte kløfter og sandsteinformasjoner, bassenger omgitt av palmer. Som i mange av landets nasjonalparker er det nødvendig med guider. Turer kan ordnes til å vare så kort som ett par timer eller så lenge som flere dager.

Selv om dyrelivet ikke er så fremtredende som i andre parker i landet, er det fortsatt et par arter verdt å se på: Ringtail lemurer, brune lemurer, sifakas og 14 nattlige lemurer gjemmer seg i tett vegetasjon langs elvene. Når du tenker på Madagaskar er ring lemurene noe av det første som dukker opp. Vi ser virkelig frem til å se disse.

Ile Sainte Marie

«En liten bit av himmelen»

Ile Sainte Marie ligger utenfor østkysten av Madagaskar. Øyas utvalg av beskyttede bukter og innløp trakk pirater til Ile Sainte Marie i det 17. og 18. århundre, og vrakene til flere piratskip kan fremdeles ses fra det grunne vannet i Baie des Forbans.

I dag er øya en av de største turistattraksjonene i Madagaskar. Det stille, klare vannet i øyas bukter gjør dette til det ideelle stedet for snorkling. Migrerende pukkelhvaler besøker øya om sommeren og tidlig høst. Enda en mulighet til å se disse majestetiske dyrene.

Ile Sainte Marie at its best

To måneder i Madagascar

Det kan virke som lang tid for noen, og kort tid for andre, bare to måneder i Madagaskar. Vi tror at det er veldig kort tid hvis du tenker på å bli kjent med øya i sin helhet, men lenge nok når du tar resten av turen inn i konspirasjon.
Siden dette er første stopp på turen, vil vi også ha mye tid til å tilpasse oss vår nye hverdagsliv på reisen. Både Cape Town og Namibia er knapt en og en halv måned til sammen.
Det er også en flott mulighet til å finne ut hva og hvordan vi liker å fortelle historier, hvordan vi skal redigerer og publiserer dem. Vi kommer ikke på noen bedre måte å gjøre dette på enn  i bungalower og hytter langs strendene på en fantastisk øy.
Bli kjent med oss