Loading...
Namibia2018-04-25T13:41:22+00:00

ANNKOMST NAMIBIA

Vi ankommer i midten av august, og ser vi frem til å utforske denne perlen av et land. Fra det vi hører, har Namibia stort sett alt av hva Afrika har å tilby.

Vi lander i hovedstaden Windhoek og vi skal tilbringe noen dager her på å utforske byen og hva den har å tilby. Omtrent to dager senere drar vi vestover mot kystlinjen hvor drømmeopplevelsen er på plass: Aktiviteter som sandboarding, safari og ballong safari. En stor del av aktivitetene vil innehold dyr. Det vil bli mange dyr.

0
Kilometer å reise
0$
Pris
0
Antall dager

HVORFOR NAMIBIA

Hvorfor Namibia?

Selv om landet selv er den nest minste befolkede nasjonen i verden, gleder vi oss virkelig til å reise hit, for det er som å si «kom og se på alle våre dyr»!

Black Rhinos, ørken elefanter, Cheetas, Oryx, Kudus, Sprinboks, Zebras, ville hester, Løver, Sel og mye mer. Med andre ord, Namibia er et av landene å besøke hvis du vil ha den safari-opplevelsen, de har til og med ballong safari! Utstyrt med Karmeraer og notatblokker er det ingenting som skal unslippe oss.

Turist vennlig

Av alle landene i Afrika sør for Sahara er Namibia det mest omfattende og turistvennlige. Tradisjonell kultur forblir sterk her, til tross for suksessive koloniale syrker av Tyskland og deretter Sør-Afrika, og for mange besøkende, som møter Himba-folkene i nordområdene, eller Kalahariens San, er det en berikende og ydmyk opplevelse.

Annet enn det, er det en høy mengde arbeidsløse, vi ønsker å bli kjent med noen få av dem for å se hvordan det daglige livet er. De ser ut som en avslappet og humoristisk folk når du blir kjent med dem, er vi heldige nok håper vi å møte en fin familie som kan lære oss mye.

FAKTA OM NAMIBIA

Mer en bare ørken!
  • Populasjon: 2.3 millioner mennesker (2016)
  • Hovedstad: Windhoek betyr ‘windy corner’ på det Afrikanske språket
  • Kallenavn: ‘The Land of the Brave’
  • Regjering: Republik, Uavhengig siden 1990
  • Uavhengighets dag: Mars 21
  • Språk: Engelsk, Oshivammbo, Nama/Damara, Afrikansk, Tysk.
  • Flere språk: 132 andre språk
  • Religion: over 80% er Kristne
  • Valuta: 1 Namibian Dollar (NAD)= 0.66NOK
  • Arbeidsleidhet: 34.3% av befolkningen er uten jobb

Fun Fact about Namibia

Cheetah

Namibia er hjemmet til verdens største gruppe cheetahs (~2500-3000)

VÅR PLAN

Les vår blog

Førsteinntrykk Namibia

Namibia er ett helt fantastisk land, og vi føler allerede vi ikke har nok tid her.

Sossusvlei

Første stopp var i Sossusvlei, firehundre km sør for hovedstaden hvor vi først  startet. Her bodde vi hodd […]

En interessant dag på Cape Point

I dag har vi vært på Cape Point- Cape det gode håp

Ca 1times kjøring fra Cape Town finner du det mest sørlige punktet i Sør Afrika. Her møtes det […]

Namibia’s dyreliv

La oss bare si det en gang for alle. De fleste bilder, innlegg og videoer som kommer ut fra Namibia kommer til å handle om dyr. Selv om vi er interessert i menneskene her også, vil vi tilbringe mesteparten av tiden på safarier og prøve å få et glimt av dyrelivet.

Med andre ord, bør du forvente at «dyr» -taggen og kategorien dukker mye opp mens vi er nede. Heldigvis vil det være langt mindre dyreinnhold fra Cape Town. Hvilket bør være nok tid for våre lesere å få en pause fra all dyre spam etter to måneder i Madagaskar. Vi flirer litt mens vi skriver dette.

Etter å ha snakket med noen venner av oss som har reist mye i Afrika og Namibia, er vi veldig sikre på at vi skal få mest mulig ut av det «korte» 20 dagers oppholdet her. Mens noen sier at det er god tid, sier andre du ikke kan få nok av landet.

 

 

 

Komme oss rundt

Et spørsmål som stadig dukker opp hvor enn vi ønsker å reise: Hvordan kommer vi rundt? I Namibia, leier vi bil med fullt campping utstyr for å utforskre å dra på safari p egenhånd.

Noen aktiviteter bør vi nok ha guide, vi vurderte en stund en fullpakke med guide og transport, men etter å ha lest litt om andre som har gjort det samme bestemte vi oss å reise rundt på egenhånd. Vi skal leie en 4×4 med full caming utstyr. Dette er fordi vi ønsker å ha full frihet. Det er også billigere og vi kan alltids leie en guide på de forskjellige stedene.

Offentlig transport

I motsetning til hva du skulle tro er det ganske trygt og vanlig å bruke taxier eller bilutleie. Tiden i Windhoek vil bli brukt til å spasere rundt i i byens mange aspekter. Selv om det er en ganske stor by, vil vi heller oppleve det på å gå rundt å kikke, enn å oppleve det gjennom en bilrute i en taxi.

Vi er blitt rådet til ikke å ta offentlig transport i Namibia. Ulike rapporter fra internett har latt oss stille spørsmål om det finnes noe i det hele tatt. Om Namibia ikke har noen offentlig transport, har de sikkert en slags måte å pendle på. Generelt betyr dette små busser. Kort oppsummert skal vi reise med bil og til fots, og kjøre selv

STEDER

Etosha nasjonalpark

Også kjent som «Great White Place»

Etosha National Park er rangert som en av de største og fineste spillreservene i Afrika.
Dette er sannsynligvis stedet vi er mest spent på å besøke på hele turen (da mener vi HELE turen)!
Etosha er kjent for sin rikdom av sjeldne dyreliv i mer enn 100 år – det ble først utpekt et spillreservat helt tilbake i 1907! I dag er regionen, som omfatter tørre og sprukne saltpanner og de labyrintiske daler i Leopard Hill.

 

Denne safarien er sagt å være Namibias safari-kingpin.
Vi er veldig heldige som har mulighet til å oppleve dette! Bli med oss og se på de afrikanske bush elefantene og  zebraer ved vann hullene, få et glimt av den sjeldne svartneshornene, eller bli vitne til den springende springboken.

Gathering place by a wather hole
Sand dune i Sussleiv

Sossusvlei

Sett dypt i Namib-Naukluft nasjonalparks territorier, hvor den brennende afrikanske solen slår seg ned og sidevind slanger slår over sanden, er saltpannen kjent som Sossusvlei Namibia med reisebrosjyrer.

Besatt av store, hulkende sanddyner – noen av de høyeste i verden, faktisk – det er et sted som sjelden unnlater å ta pusten fra seg.
Disse flotte skulpturelle delene av ørkenen skifter i vindene.
Noen sandyner er så høye som 350MOH

4X4 tur er den mest populære måten å oppleve ørekenen på, og besøkende kan forvente å se dyr som antilope og oryx, springbok og struds som de dykker inn i naturen.

Skeleton Coast Park

Det er få landskaper som definerer villmarkene i Namibia som Skeleton Coast Park.
Denne flotte strekningen av endeløse sanddyner og atlantiske bølger som løper, ikke mindre enn 500 kilometer fra topp til bunn.
Det er avgrenset av stedet hvor de tørre ørkenene i innlandet møter havet, og kjent som en av de farligste delene av strandlinjen i verden.

I denne parken finner du utallige rustende kropper av gamle tankskip og skifter, fiskebåter og konvojeskip. Så vi forventer å få tatt noen rå bilder her i fra!  Historier om omkomne sjømenn florerer fortsatt, og har gjort dette om til et domenet til den vandrende Namid elefanten og stalking hyena – Som ikke mennesker.

seal beach
Sandboarding i Nambibia

 Sandboarding

Vi har lest at sandboarding i sanddynene i Namib-ørkenen er en spennende og absolutt adrenalinpumpende aktivitet. Sett på som en av de beste eventyraktivitetene turistene kan delta på her. så dette må vi jo bare teste ut!

Sandboarding tar to former. Du kan enten stå fastspendt til et snowboard og renne nedover  sanddynene eller ligge på et brett og renne ned med hodet først. Vi er usikre på hvilken av de to stilene som passer oss best. Uansett høres det bare så utrolig kult ut!

Fish River Canyon

Fish River Canyon vinder og veier mellom de store fjellene i Sør-Afrika på en virkelig majestetisk måte. Det er den største canyonen i Afrika, så vel som den nest mest besøkte turistattraksjonen i Namibia.

Den har en gigantisk kløft, totalt 100 mil lang, opptil 16 mil bred og på steder nesten 550 meter dyp. Fish River, som dalen heter, er den lengste innvendige elven i Namibia.
Red-hued bergarter, tårn på toppen av dalen, grotter av dyp sand og kolossale steinblokker opplyser landskapet, og solnedgangene lyser blodrødt mot de robuste områdene kjent som de tre søstre.

Fish River Canyon
Balloon Safari in Namibia

Ballong Safaris

Yapp, du leser riktig! Det er faktisk noe som heter Balloon Safari.
Kan du se for deg dette?

Ved soloppgang, i verdens eldste ørken, opplever en spektakulær luftballonginflasjon.

Fra den beste plattformen, på den mest romantiske måten, svev med vinden I en time, over havets sand og fjell, endeløse utsikter av skygger og lys. Ditt reisemål? Sossusvlei-sanddynene eller ørkenens prakt.

I en ballong oppe i himmelen, med din favoritt person, dyr under og vakkert landskap. Hva mer kan du be om?

SISTE TANKER

Mens vi opprinnelig ønsket å være her i 14 dager, utvidet vi oppholdet til 20 dager. Årsaken er enkel: Namibia kom opp i hver eneste samtale vi hadde om destinasjoner om å reise i Afrika. Fra flere kilder dette var nummer ett land å reise til. Den enorme mengden positive kommentarer Namibia har fått da vi forsket gjennom internett, overbeviste oss: hvordan mistet vi nesten denne muligheten ?. Det er avgjort nå. Den eneste bekymringen vi har nå er: «vil 20 dager være nok?»

Bli kjent med oss