Loading...
New Zealand2018-04-25T13:42:15+00:00

ANKOMST

Vi lander i Auckland en gang I april 2019, forhåpentligvis for mer av den søte sommeren. New Zealand er både en drømmedestinasjon og en gang i livet mulighet for å besøke. Det er et av de beste ferielandene i verden med sitt rene grønne naturlige bilde, natur, eventyr, kultur, vennlige mennesker og verdi for pengene.

Så mens vi tilbringer måneder i “Down Under”, er vi bokstavelig talt gira på å besøke Kiwi-landet! Vi vil hovedsakelig kjøre bil, og ha et telt, for å oppleve byer og den ville naturen.

0
Kilometer å reise
0
Pris
0
Antall dager

HVORFOR NEW ZEALAND

2019

Vi er fortsatt tidlig i planleggingen, men først og fremst ser New Zealand fantastisk ut! Landet er også vert for en del sjeldne fugler og dyr, og som du kanskje har lagt merke til,  kan vi ikke få nok av dyr av noe slag. Når det kommer til folk er lokalbefolkningen, Kiwi fra nå av, en vennlig gjeng med glade mennesker med deres unike kiwi-aksent.

Etter hva vi kan lese sier Internettet at det meste av befolkningen er samlet inn i de fem største byene. Øya  – som er på på størrelse med Storbritannia –  har mye rom for dyreliv og utforskning mellom byene. Siden stort sett alle bor i byene er det veldig, veldig gunstig for å se dyr og vill natur. Dette er en mulighet vi kommer til å benytte oss fult ut av!

Klima

New Zealand har et temperert klima. Det er varmeste i nord, kaldeste i sør. Gjennomsnittlig dagtemperatur varierer fra 12 til 25 grader Celsius. De lange, varme somrene er ideelle for å tilbringe på et av landets mange flotte strender. Vintrene er kalde nok til å gi rikelig snø i sør for skiløpere og snowboardere. Vår og høst er vakre årstider, men ofte med det store nedbør som står for landets frodige, grønne landskap. For vår del er vi der på sensommer høst, så vi behøver ikke å bekymre oss stort for snøen helt enda.

New Zealand blir regelmessig kåret til det beste landet i verden å besøke, og med sin enestående natur, spekter av spennende aktiviteter og sjarmerende byer, er det ikke vanskelig å se hvorfor. Fra gylne strender til krystallklare innsjøer, tradisjonell kultur til moderne livsstil, har New Zealand alt. Du kan gå for en rask svømmetur, ta en dukkert i de termiske fjærene eller bare late deg på stranden, gå på ski på de hvite fjellene eller utforske de mange innbyggerne i nasjonalparkene, eller hva med å delta på en vinsmaking .

Og, hvem kan gi en glipp av de vennlige gestene av Maoriene. Den berømte naturen til sitt folk og allsidigheten i landskapet gjør New Zealand til et virkelig lykkelig og pulserende land. DETTE GLEDER VI OSS TIL!

FAKTA OM LANDET

  • New Zealand var det første landet i verden som ga alle kvinner rett til at stemme, i 1983.
  • I New Zealand bor  15 personer pr. km2.
  • New Zealand er et av de tre landene i hele verden som har to nasjonalsanger.
  • Man kjører på venstre side av veien.
  • I New Zealand er det sommer i månedene desember til februar.
  • Lovlig alder for å kjøre bil er kun 15 år.
  • Mesteparten av befolkningen på New Zealand stammer fra europeiske innvandrere
  • Økonomien er først og fremst knyttet til husdyrhold og industri.
  • De to hovedøyene, Nordøya og Sørøya
  • Disse er adskilt av Cookstredet. Begge øyene har mange fjell.

VÅRE PLANER

Førsteinntrykk Namibia

Førsteinntrykk Namibia Namibia er ett helt fantastisk land, og vi føler allerede vi ikke har nok tid her. Sossusvlei Første stopp var i Sossusvlei, firehundre km sør for hovedstaden hvor vi først  startet. Her bodde vi hodd en veldig hyggelig mann via Airbnb som het Harvey. Harvey tok oss med inn i Nasjonalparken [...]

Ut på tur aldri sur

Dette var tanken vi hadde når vi la til New Zealand. Hele landet oser av turgåing, storslåtte naturopplevelser, netter under åpen himmel og fjell så langt øyet kan se. Det er ikke for ingenting at hovedgrunnen er for at dette landet er kjent for sin fantastiske natur og lykke.

Så det vi har tenkt å oppsøke her er mye vandring, dyr selvfølgelig, finne frem til skjulte perler som tar pusten fra deg. Dette er vel den eneste plassen i verden hvor du kan gå gjennom en reinskog og rett ut på en isbree. Dette samt verdens største huske er grunnen til dette landet er et «must» for oss. Det å skulle oppleve New Zealands vakre landskap og kystlinje topper manges reiselister, og fra de bildene vi kan se så er det en god grunn. Sykling, og vandre i landet fra nord til sør, eller prøv kajyak, seiling eller dykking. Vi planlegger å gjøre alt nevnt over og mer!

Komme oss rundt?

Vi kommer til å leie en bil slik at vi lettest mulig kan kjøre gjennom de områdene vi har lyst til å se. I likhet med Namibia og Australia blir dette en bil som vi kan sove i, alternativt bruker vi teltet vi tar med. Det kan også hende at vi overnatter i noen av byene mellom slagene.

Etterhvert så New Zealand nærmer seg vil vi oppdatere denne delen med enda flere beskrivelser.

STEDER

Nevis Swing

Vi «copy – paster» denne inn!

«Verdens største huske og en av Queenstowns nyeste spenning, som ligger ved siden av Nevis Bungy. Fremover, bakover, alene eller med en venn, vil du bli suspendert høyt over dalen, før du blir sluppet! Stilen er opp til deg: fremover , bakover, opp og ned, tilbake til baksiden, lastebil n ‘trailer eller bryllupsreise. Opplev en massiv rush av adrenalin da du finner deg selv akselererende gjennom dalen i tankens blåserhastighet i en 300m Arc! Garantert å blåse deg unna!
Tenk deg å oppleve Australasias høyeste Bungy (134m) og verdens høyeste swing (300m bue) alt på en dag! Kombinere det og lagre! Ta en tur opp til The Nevis (ca 4 timer tilbake) og opplev både Nevis Bungy og Nevis Swing. Ditt adrenalin vil pumpe! »

Worlds biggest Swing
Flying fox

Fox Glacier

Ta en fantastisk guidet isbreetur på den verdensberømte Fox Glacier / Te Moeka o Tuawe med New Zealands mest erfarne gletsjer sfirma.

Fox Glacier / Te Moeka o Tuawe er den lengste av vestkystens isbreer og Fox Glacier Guiding har en lang veiledningshistorie (guidede turer først startet i 1928) de årene med akkumulert kunnskap og erfaring tillater oss å veilede deg med fullstendig tillit.

Enten du går, heli-fotturer eller isklatring hos oss i dette utrolige miljøet, kan vi love deg minner du aldri vil glemme.

Hobbiton


Hobbiton Movie Set var en betydelig plassering brukt til The Lord of the Rings filmtrilogi og The Hobbit filmserien. Så dette er et must see. Vi liker filmene, og selv om vi ikke er blod fans, vil vi virkelig få med oss dette!
«Bli forelsket i Alexander-familien fårgård, akkurat som den anerkjente regissøren Sir Peter Jackson gjorde, mens du reiser gjennom den utrolige skjønnheten i landet, med de mektige Kaimai Ranges som står i telleveien. Din guide vil da eskortere deg rundt settet , viser den intrikate detaljering, peker ut de mest berømte stedene og forklarer hvordan filmens magi ble laget. «
Hobbiton from Lord of the Rings
Boat in clear wather

Dykke Poor Knights

Under bølgene på Poor Knights er et dykkehav komprimert til et relativt lite område. Det er her vi skal dykke!

«Fra turbulente solbelyste vann og kelpskoger på de øvre delene av den tumbling ‘gigantiske trappen’, til det mørke vannet i øyas mange grotter, tilbyr Poor Knights et ekstraordinært utvalg av undervannsopplevelser.»

Dykking og snorkling er de beste måtene å nyte undervannsverdenen til Poor Knights. Vi har til hensikt å også dykke i disse farvannene, det er en rekke charter dykkebåter som opererer fra Tutukaka havn, som ligger 30 kilometer fra Whangarei. Bare noe en må gjøre!

 

Se Southern Lights

Vi er vant til nordlyset (Aurora Borealis), selv om det er et sjeldent syn i sør hvor vi bor. Selv om Southern Lights (Aurora Australis) er mindre kjent, kan vi ikke vente med å oppleve det. Vi er fortsatt forbløffet over nordlyset når vi ser det, men det er noe magisk å være så langt hjemme fra, men likevel så nært! For Aurora Australis må du reise til den sørlige halvkule for din beste mulighet til å få et glimt.
De beste månedene for å få øye på de sørlige lysene er fra mars til september.
Det er bare perfekt, fordi vi ankommer en gang i juni.

Southern Lights
Ziplining in New Zealand

Fly over Waiheke Island


Den voksende trenden med zip-line innebærer en spennende blanding av adrenalin, fart og natur.
EcoZip Adventures tilbyr toppmoderne fly-fox-zipliner og en miljøvennlig skogstur på fantastisk Waiheke Island, perfekt for eventyr og naturelskere i alle aldre. Du vil nyte hele Waiheke-opplevelsen med en gratis henting fra øyas fergeterminal og en rekke drop-off steder etterpå.

SISTE TANKER

Der er veldig vanskelig å planlegge nesten et helt år i forkant, og bestemme hva vi skal gjøre, og ikke gjøre. Det er morsomt og frustrerende på en gang. Vi tanker vi kommer til å endre på denne siden mange ganger før vi er fornøyd med relultatet.

Bli kjent med oss