Loading...
Peru2018-04-25T13:45:32+00:00

ANKOMST PERU

Vi ankommer Peru 1. juli 2019. Vi planlegger å være her den siste måneden før vi reiser hjem. Vi reiser direkte til hovedstaden, Lima. Dette landet har så mange naturlige og kulturelle skatter som har fascinert folk i hundrevis av år. Det er en utrolig mengde interessant historie lett tilgjengelig for alle reisende. Trenger du noen andre grunner for å besøke Peru?

DENNE SIDEN OG LANDET ER FORTSATT UNDER PLANLEGGING

0h
Fly
0
Pris
0
Antall dager

HVORFOR PERU

Siste stopp

Årsaken Peru ble lagt til på vår reise liste, var hovedsakelig fordi vi trengte et sted til å besøke på vei hjem.
Men etter mye undersøkelse ble vi begge forelsket i dette vakre historiske landet, og vi kan ikke vente å begynne å utforske det selv.

Peru er et reisemål som ønsker å bli utforsket. I dette store landet, gamle, koloniale og moderne tradisjoner samles for en uforglemmelig kulturopplevelse.
Uansett hvilken type reisende, historie, eventyrlystne eller matopplevelse du ønsker, tilbyr Peru et myriade av aktiviteter for å tilfredsstille enhver appetitt. Det er ingen overraskelse at gamle byer, vakker topografi og variert økosystem tiltrekker besøkende fra hele verden, noe som gjør det til et av de mest populære reisemålene i Sør-Amerika.

Mer enn bare ruiner

Peru handler imidlertid ikke bare om smuldrende ruiner og gamle Incas. Landet er omringet av det store Andes-området, som går over hele Sør-Amerika. Med noe av de høyeste toppene som tårner på over 5000 meter, tilbyr de dype kløfter, vulkankratere og vidtgående fjellutsikt som gjør det til det perfekte reisemål for trekkere og raftingentusiaster. I øst av Andesene er 2/3 av landet dekket av frodig jungel eller regnskog, som er velsmakende med vilt- og fugleliv. Turisme til denne delen av landet er fortsatt i sine relativt tidlige stadier, delvis på grunn av tilgjengelighet, men det blir stadig bedre.

FAKTA OM PERU

  • Perus navn kan komme fra den spanske feilapplikasjonen av Quechua-ordpeluen, noe som betyr en elv.
  • Peru er den sjette største produsenten av gull i verden. Ifølge Thomson Reuters produserte Peru 162 tonn gull, verdt over 6,3 milliarder dollar i 2010. Fjorten prosent av Perus regjeringsinntekter leveres av gull
  • Peru er hjemmet til den høyeste sanddynen i verden. Cerro Blanco ligger i Sechura-ørkenen nær Nazca-linjene og måler 3,860 fot (1,176 m) fra base til toppmøte.
  •  Peru har noen av de beste surfestedene i verden. Chicama og Pacasmayo hevder begge verdens lengste ridbare bølge (1,5 miles / 2,2 km lang)
  • Perugas Cotahuasi Canyon er rapportert å være den dypeste canyon i verden. På 11 004 fot (3,354 m) er det nesten dobbelt så dypt som USAs Grand Canyon, som er 6 000 fot (1800 m) dypt.
  • Perus offisielle språk er spansk, Quechua og Aymara, men noen peruere snakker Asháninka, og det finnes også et stort antall mindre amazoniske språk

VÅR PLAN

Førsteinntrykk Namibia

Namibia er ett helt fantastisk land, og vi […]

Grunnen

Hvert land vi reiser til, er det en tanke bak det vi vil dele. Peru er kjent for veldig fine fotturer, og en spennende kultur, og  gjør dermed dette åpenbare nøkkelpunkter for å skrive og lage videoer om.

Machu Pichu er virkelig et syn skal vi tro det vi leser. Derfor skal vi vandre opp der og selv se den fantastiske gamle byen. Turen tar ca 5 dager.  Vi vet ikke om du kan fly en drone der, og vi er også usikker på hvor smart det er å bringe alt kamerautstyret, så mulig vi bare kan blogge derfra. Det er fortsatt under planlegging.

En av de mest fantastiske geologiske egenskapene i verden er Ausangate-fjellet i Peruvian Andes. Fjellet er stripet med farger som spenner fra turkis til lavendel til rødbrun og gull. Men dette «malte fjellet» er vanskelig å finne og komme til, noe som krever flere dager med vandring for å nå toppen dypt i Andes ved hjelp av Cusco, men hvilken bedre belønning kan du få etter flere dagers vandring?

Kultur, vi vil imidlertid fange de øyeblikkene vi skaper i Peru. Det sies å være et veldig sosialt folk med mye å fortelle, noe som gjør at vi vil gå rundt og snakke med folk om hva vi finner interessant på den tiden.

For disse målene har vi funnet en rekke destinasjoner og aktiviteter å gjøre som vi synes ganske mye oppsummerer Peru. Alt fra fjell og byer til den store regnskogen med alt i mellom.

Hvordan kommer vi oss rundt?

I følge vår Couchsurfing venn Yusef er det å komme seg rundt i Peru ikke noe problem. Lokal transport som buss, og taxi er veldig vanlig å bruke av turister, og tryggere en i noen av de andre landene vi skal besøke!

STEDER

Machu Pichu

Vandring i fem dager og fire netter totalt når vi besøker Machu Pichu. Det er mye å si om disse gamle ruinene høyt oppe på fjellet, og mye å se mens vi er der oppe. Siden vi begge liker å vandre, blir denne turen den perfekte aktiviteten for å avslutte vår reise rundt den sørlige halvkule. Vi har søt om tillatelse til å kjøre drone når vi er her, og vi håper virkelig det går igjennom.

Cusco

Cusco var den gamle hovedstaden i Incan imperiet og er fokuspunktet på mange turer til Peru. Byen er en spennende blanding av spansk kolonialisme og Quechan arv, reflektert i arkitektur og kunst sett i katedralen og museene.

Den hellige dalen

Fra Cusco, må-se stedet å besøke er Sacred Valley, som mange mennesker gjør som en dagstur. Landskapet fungerer som et spektakulært bakteppe til de vakkert bevarte ruinene og terrassene på Pisac og Ollantaytambo. Ruinene gir et svært nyttig innblikk i Incan historie og deres gamle livsstil.

Titicaca-sjøen

Sørøst av Cusco er Sør-Amerikas høyeste innsjø; Titicaca-sjøen. På 3.800 meter strekker den store innsjøen 120 til 80 mil og danner grensen til Bolivia. Dette skal ha en fantastisk utsikt, og bildene lyver ikke! Det går over grensen mellom Peru og Bolivia i Andesfjellene. Enda mer imponerende er det faktum at det er en av Sør-Amerikas største innsjøer og verdens høyeste navigable vannkilde. Men kanskje den mest spennende delen er at Lake Titicaca sies å være fødestedet til Incas, selvfølgelig så er det hjemsted for mange ruiner.

Overwiev of Lima
Overwiev of Lake
Arequipa and Colca
Rainforrest in Peru

Arequipa

Arequipa er kjent som den hvite byen, og er mest kjent for sine store koloniale bygninger, bygget ut av den lokale, hvite vulkanske steinen. Arequipa er den nest mest industrialiserte og kommersialiserte byen i Peru. Den industrielle aktiviteten inkluderer produserte varer og kamelidullprodukter for eksport. Byen har nært bånd med Chile, Bolivia og Brasil. Beliggenheten er ganske høy i terrenget også. Den ligger på 2.328 meter høyde over havet, med den laveste delen av byen som ligger på 2.041 meter over havet i området Huayco Uchumayo, mens den høyeste ligger på 2.810 meter over havet .

Colca Canyon

Landskapet rundt Arequipa er noen av Perugas mest dramatiske og ville, med utdøde vulkaner, snødekte fjell og dype fjellkjoler og kløfter. Den mest tilgjengelige av disse er den dramatiske Colca Canyon, den nest dypeste canyon i verden.

Jungel

Øst for Andes, er 60% av Peru dekket av frodig jungel eller regnskog. Mye av dette forblir utenfor grensene for turister, men Manu og Tambopata reserver er åpne for besøkende, med sistnevnte mer tilgjengelig. Rikt med dyreliv og fugler, er jungelen et naturelskereparadis.

Iquitos

Iquitos er verdens største by som ikke kan nås via en vei. Det er hovedstaden til det store departementet Loreto, en av de fattigste regionene,
som dekker det meste av den nordlige Amazon-regionen i Peru.

For oss reisende tilbyr Iquitos et utvalg av aktiviteter som ikke finnes andre steder i Peru, som for eksempel Amazon båtturer og flott dyreliv. Ca 30 km utenfor Iquitos finner du «The Monkey Island»

Monkey Island er et familiedrevet redningsenter for New World Monkeys, som ligger i den peruanske Amazonas. de redder, rehabiliterer og frigjør apekatter som er ofre for kjæledyrhandelen og har gjort det siden 1997. Her kan du jobbe som frivillig, og vi skal definitivt besøke disse søte dyrene.

The Humantay Lake

Humantay Lake er kjent som en av de beste turistattraksjonene i Cusco.
Det ligger nord for Cusco, like bak det legendariske snøbelagte fjellet Apu Salkantay, som stiger til over 6000 meter og er en av de mektigste fjellgudene til Incas.
Det tilbys både dagturer, og lengre turer hit, vår Couchsurfing-venn Yusef anbefalte dette stedet på det varmeste
Også etter å ha sett bilder fra Google, fant vi ut at vi måtte legge til denne fantastiske lagunen til vår “Bucket list” når vi først er i Peru.

Arequipa and Colca
Rainforrest in Peru

SISTE TANKER

Selv om vi ikke ankommer Peru i før om 1 år og 6 måneder, er vi allerede opptatt av visse ting vi vil oppleve, og når vi kommer nærmere ankomst, vil det nok bli lagt til, og endringer lagt til vår plan.
Vi tror at en måned skal være nok, selv om det går en god del tid og ressurser å gå på tur til Machu Pichu. Når vi kommer nærmere ankomst, vil vi vite mer sikkert, og kanskje, forhåpentligvis, kan vi forlenge oppholdet og legge til flere land gjennom Sør-Amerika.

Bli kjent med oss