Loading...
Sør Afrika2018-04-25T18:19:45+00:00

ANNKOMST SØR AFRIKA

Først når vi sier at vi reiser til Sør-Afrika, går egentlig turen til Cape Town, og vi kommer til å bruke mesteparten av tiden der. Vi skal også på noen turer utenfor byen. Cape Town er en sammenkomst av kulturer, mat og landskap, det er ingen steder som Cape Town. Det er kjent for å være en enestående, vakker by kronet av den fantastiske TableMountain National Park! Vi ankommer i Cape Town 1. august, og vi skal være her i to uker!

0
Antall kilometer
0
Pris
0
Antall dager

HVORFOR AFRIKA

‘Beste byen å besøke i hele verden?’

For fjerde år på rad stemte Telegraph Travel Awards Cape Town som den beste byen i verden å besøke.

Cape Town er en av de mest besøkte byene i Afrika. Fra fryktinngytende naturlig skjønnhet og spennende friluftsmuligheter, til en livlig kunst- og designscene og en fantastisk lokal mat.

Fantastisk natur, flott livsstil og de vennligste menneskene. Livets enkle tempo og kosmopolitiske blanding av egen kultur tiltrekker seg mange mennesker fra hele verden. Så det er ikke rart at turister stemmer konsekvent for Cape Town blant de største byene å besøke rundt om i verden.

Natur

Den fantastiske Table Mountain-national park med de tolv apostlene, de hvite sandstrendene, Cape Winelands og det fantastiske kjøkkenet, kommer også først når du spør noen om hva som gjør Cape Town så attraktivt sted å reise til. Under fjellene finner du noen av de vakreste strandsamfunnene du noensinne vil se. Du kan også dykke med den store hvit haien .. i et bur!
Like utenfor byen er en strand fylt med pingviner (som om det klare blå vannet ikke fristet nok). Tenk hvor kult det blir. Ligge å sole seg på en starnd omringet av søte vinglete Pringviner!!

Etter et par måneder med Safari og Bungalows, vil det nok være fint med en storby opplevelse. internett hvor vi kan fylle opp siden vår med alt vi har opplevd, vandre nedover langs fargerike gater, omringet av imøtekommende mennesker, spise god mat, og drikke vin. Dette blir bare helt fantastisk!

FAKTA OM CAPE TOWN

  • Cape Town ble grunnlagt i 1652 da Jan van Riebeeck fra det nederlandske Øst-India-selskapet med base i Nederland kom for å sette opp et halvveispunkt for skip som reiste til øst.
  • Cape Towns Castle of Good Hope er den eldste bygningen i Sør-Afrika.
  • Victoria & Alfred Waterfront i Cape Town er det mest besøkte reisemål i Sør-Afrika – foran Table Mountain
  •  Cape Towns klima er på nivå med California og Middelhavet.
  • Cape Floral Kingdom er hjemmet til 7000 planter funnet ingen andre steder i verden.
  • Lions head kan ha en stor katt i sitt navn, men det har ikke sett en løve i over 200 år. Etter en gang blomstret i området ble den siste løven skutt i 1802.
  • Simon’s Town er hjemsted for en blomstrende koloni av Afrikas eneste pingvinart, Jackass Penguin.
  • Omtrent 3,5 millioner mennesker bor i Cape Town.

VÅR PLAN

En interessant dag på Cape Point

I dag har vi vært på Cape Point- Cape det gode håp

Ca 1times kjøring fra Cape Town finner du det mest sørlige punktet i Sør Afrika. Her møtes det Indiske hav, og Atlanterhavet. Vi gikk helt ut til tuppen, og fy søren for en fin utsikt! Ett fjell omringet av 2 av verdens største hav. Mens vi kikket nedover mot havet oppdaget vi til og med 2stk hvaler som svømte rundt. Det kan ikke bli […]

En Mix

Sør-Afrika, og spesielt Cape Town, har mye å by på om du ønsker å gå utenfor de vanlige stier eller besøke populære turistattraksjoner. Det er alltid mulighet for dagsturer og fotturer, mens strendene er innbydende og et sted å slappe av. Vårt mål er å få oppleve en annen kultur, og nyte det lokale livet. Dette er den eneste landet vi skal til hvor vi skal bo på samme plass gjennom hele oppholdet, og der er vel den eneste skikkelige «storby» ferien vi har planlagt. Samtidig kan det være greit å komme tilbake til «internett verden» etter å ha tilbring 2 måneder på Madagaskar uten nett, og muligens dekning.

Cape Town presenterer en rekke innendørs og utendørs aktiviteter som strekker seg fra klassisk musikk, teater og kunst til vannsport, klatring osv. Vi skal også kjøre litt rundt utenfor byen for å bland annet hoppe i strikk.
Nyt den urbane kreativiteten på en gatekunsttur i Woodstock. Vi leste en plass at «det som setter denne byen på topp 10 globale lister med jevne mellomrom er dens spektakulære natur. Byen Cape Town er hjemmet til noen av de mest magiske utsiktene på planeten.»

Der har vi en unik mulighet til å få masse bra bra innhold til prosjektet vårt.

Komme seg rundt

Vi tenker at vi skal leie oss en bil for en liten periode mens vi er her, fant ut at det kanskje var likegreit om vi ønsker å få sett mest mulig.

Ellers kommer vi til å bruke føttene våre en del, og lokal taxi. Cape Town er en stor by, men vi er avhengige av de daglige russleturene våre. Vi har også fått tips om vi skal ta taxi så bør vi se etter de gule taxiene, da disse skal være trygge.

 

Steder

Kirstenbosch National Botanical Garden

«Kirstenbosch National Botanical Garden lever opp til sitt rykte som den vakreste hagen i Afrika og en av de større botaniske hagene i verden. Få hager kan matche den storheten i Kirstenboschs omgivelser, mot de østlige bakkene i Cape Towns, Table Mountain .»

Vi fikk dette tipset på nett, og bildene sjarmerte oss helt. Denne hagen er en del av et naturreservat, og ganske mange hager som skal inneholde: mange planter og blomster. Kirstenbosch er den første botaniske hagen i verden som skal inngå i en naturlig verdensarvliste, som ble erklært av UNESCO i 2004. Så vi er ganske gira på å besøke et verdensarvsted!

Kristenbosch botanical garden
Table mountain fra lufta

Table Mountain

Table Mountain, er hjemmet til det rikeste, men minste blomsterrike på jorden, som ble kåret til en av verdens nye syv underverk i 2011. Med en spektakulær utsikt over Cape Town og dyr som Cape Mountain Zebra, Chacma bavian og Cape Clawless Oter.

«Table Mountain National Park er gjenkjent som en av verdens mest bemerkelsesverdige attraksjoner – en naturskjønn, historisk, kulturell og rekreasjonsressurs. En blanding av robuste fjell, månelyste strender, gamle skoger og mye mer omgitt av byen. Tiltalte landemerker Table Mountain og Det historiske Cape of Good Hope trekker millioner av besøkende hvert år. «

The Boulders Penguin Colony

Det første som møtte oss når vi begynte å søke var «Velkommen til paradiset: pingviner og vakre strender i en kystby». Vel, du trenger ikke be oss to ganger! Hva mer kan vi ønske oss enn å se pingviner mens vi soler oss på en strand? Vi antar at vi kommer til å henger her en mer en dag for å si det sånt.

 

«Pingviner lever nesten utelukkende på den sørlige halvkule, men ja, du vil også finne dem i Sør-Afrika, i badebyen Simon’s Town i False Bay mellom Fish Hoek og Cape Point – en enkel times kjøretur fra Cape Town. Afrikanske pingviner som bosatte seg der i 1982 og den praktfulle vinden skjermede, trygge strender. «

Penguin beach i CT
Botanical garden

West Coast National Park

West Coast National Park ligger 120 kilometer fra Cape Town, og er spredt over mer enn 100 kvadratkilometer, og er hjemsted til ett fasinerende utvalg av dyr og planteliv. Parken består av myr, marker og varierte strekninger av steinete og glatte gyldne kystlinjer. Malgas øyene er hjemsted for et stort antall sjøfugler, inkludert unike arter som den afrikanske pingvinen og den afrikanske østerscatcheren. Vi gleder oss til å besøke denne parken. Den er spesielt kjent for sin store konsentrasjon av trekkfugler.

Robben Island

Robben Island Museum er blant de mest fasinerende og inspirerende stedene å besøke. Dette er øya der hvor tidligere leder Nelson Mandela tilbrakte 18 år i fengsel. Det er et historisk sted og det ville vært en skam å ikke besøke.

Robben Island Museum har en symbolsk betydning ikke bare for det sydafrikanske samfunnet med sitt store mangfold av kulturer, men også for verden. Utover den følelsesmessige historien som strekker seg tilbake til midten av 1600-tallet, er det et symbol på rettferdighet, menneskerettigheter og selvoppofrelse. »

Å oppleve på egenhånd uten guide er sagt å ta over 3 timer.  vi gleder oss, det er mye betydningsfull historie å hente her!

Robben Island i CT
Vin smaking i Cape Town

Vinsmaking

«Gå på vinsmaking, selvfølgelig» var vel det første så møtte oss når vi begynte med reaserchen, så vi måtte selvfølgelig legge det til vår liste. Vi er virkelig på vei inn i dypt vann her, siden ingen av oss er kjent med vin sån generelt, men «what the hell». En tur til Cape Town ville ikke være komplett uten å besøke noen av vingårder som er praktisk talt innenfor byens grenser. Vi hørte rykter om Cape Town er stedet til å dra på vinsmaking fra både venner og internett, så ja. La oss prøve lykken! Vi har plukket «La Motte Winery» etter å ha lest gjennom noen guider.
La Motte: La Motte ligger i den vakre Franschhoek-dalen i Sør-Afrikas Cape-winter, og er hjemmet til de fineste viner, anerkjent internasjonalt for eksepsjonell kvalitet. Med sin pittoreske setting, tradisjonell mat og historisk sjarm, er La Motte et fortryllende valg for de som setter pris på de finere tingene i livet.

CAPE TOWN ELLER SØR AFRIKA?

 

Skal vi til Sør-Afrika eller skal vi til Cape Town i Sør-Afrika? Vel, svaret er begge. Vi tenkte lenge på dette, og vi har ikke nok tid til å se en brøkdel av Sør-Afrika, Cape Town er en by vi har begge lenge ønsket å besøke.
Vi skal også besøke steder utenfor Cape Town, men det er hovedsakelig aktivitets relatert.

En ting vi er enige om er imidlertid at Afrika er et kontinent vi definitivt kommer til å besøke, og utforske senere i fremtiden. Så sikre er vi på at vi kommer til å like oss her.

Bli kjent med oss